Annons

Hon blir programchef för Sara Kulturhus: ”Stort steg och stor dag för mig”

NÖJE Sofia Andersson Lundberg kommer att bli programchef på Sara Kulturhus i Skellefteå.

Annons

Nu står det kart att det blir Sofia Andersson Lundberg som blir programchef för Skellefteås kulturhus som just nu håller på att byggas.

Jag älskar att skapa och producera och det ska bli underbart att få göra det på denna plats tillsammans med vd Maria Ekberg Brännström, alla verksamheter i huset, externa aktörer och Skellefteborna. Tillsammans ska vi skapa norra Sveriges bästa mötesplats, skriver hon i ett inlägg på Instagram.

Annons

Sofia driver sedan tidigare eventbolaget For Events AB som bland annat stått bakom satsningen En Flotte och många andra konserter i Skellefteå de senaste åren.

Tack alla som stöttat mig/oss under alla dessa år med For Events. Jag har aldrig känt mig så rik då jag har fått vara jag, fått skapa, fått lyfta andra, fått producera tillsammans med människor jag älskar och göra saker som vi står för, skriver hon och förtydligar även:

For Events kommer så klart finnas kvar, alla åtaganden som vi har kommer vi genomföra med bravur.

Hon skickar även med en hälsning till unga personer i Skellefteå:

Till alla unga, hjälp varandra att våga och tro på era drömmar och omge er med människor som ni vet ni behöver. Och håll dom hårt!! För dom kommer ni behöver i både framgång och motgång!

Annons

Maria Ekberg Brännström är vd för kulturhusbolaget som ska driva Sara kulturhus i Skellefteå.

– Vi är stolta över att få presentera vår programchef Sofia Andersson Lundberg. Hon kommer att ansvara för att fylla Sara kulturhus med kulturaktiviteter, möten och evenemang som sätter Skellefteå på kartan tillsammans med mig och övrig personal, säger hon i ett pressmeddelande.

Kulturhuset, som kommer att heta Sara kulturhus, öppnar hösten 2021.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons