Annons
Sponsrad artikel

Bjuder på unik föreställning – gratis för alla över 61 år: ”Ofrivillig ensamhet är ett problem”

ANNONS Som en del i ett projekt för att minska ofrivillig ensamhet för personer över 61 år har en unik föreställning skapats av Matilda Kjellmor och Saga Eserstam. Föreställningen är gratis – men platserna är begränsade och anmälan krävs.

Röda Korset är en välkänd organisation som gör insatser på många platser runt om i världen. För många förknippas de kanske främst med arbeten i katastrofområden, men de har även en omfattande verksamhet i Skellefteå.

– Röda Korset har flera olika verksamheter både nationellt och utomlands. Gemensamt för alla är dock att medmänsklighet genomsyrar allt vi gör. Röda Korset är inte politiskt eller religiöst bundet, så alla är välkomna precis som de är, säger Dick Svanberg, styrelseordförande i Röda Korset Skellefteå.

TEATER & SÅNG
Förutom det dagliga arbetet som utförs gör Röda Korset även punktinsatser. En sådan är den föreställning som sätts upp av skådespelarna Matilda Kjellmor och Saga Eserstam den 7 januari 14.00. Den kommer att heta “Bara jag” och är en del i ett projekt för att minska ofrivillig ensamhet för personer över 61 år.

– Det är en interaktiv föreställning om att vara ensam med inslag av teater, poesi och sång där de deltagare som vill kommer att få vara med och styra delar av innehållet, berättar projektledaren Helena Eriksson.

Butiken Kupan är just nu lite undangömd bakom bygget av kulturhuset, men är öppen som vanligt. Du hittar ingången från Stationsgatan. På bilden ser vi Johnaz Bäckman, Helena Eriksson och Dick Svanberg. 

Föreställningen är gratis, men det finns begränsat antal platser och det krävs att man anmäler sig via e-post eller i Röda Korsets butik Kupan (se mer information i faktarutan intill).

– Den här föreställningen är en insats som vi gör efter att ha sökt och fått pengar från Socialstyrelsen, men just det här med att minska ensamhet i samhället – oavsett ålder – är även något vi jobbar med dagligen, säger Johnaz Bäckman, butikschef på Kupan.

SECOND HAND PÅ CK
En annan aktivitet som Röda Korset har på gång i närtid är att de flyttar in en del av sin second hand-försäljning till Citykompaniet som generöst upplåtit en yta på nedre plan 18-23 december. Där blir det en pop up-shop med utvalda produkter.

– Det här gör vi för att nå ut till många som i vanliga fall inte handlar second hand och för att få möjlighet att visa hur fina och prisvärda saker det går att hitta. Samtidigt kommer vi även att informera om Röda Korsets lokala verksamheter, säger Helena.

Att få fler engagerade frivilliga är alltid önskvärt.

– De är ryggraden i allt vi gör och en förutsättning för att det ska finnas någon verksamhet över huvud taget. Om någon är nyfiken på att hjälpa till får de gärna höra av sig till oss, säger Dick.


 

 

Kostnadsfri föreställning
7 januari 14.00

Boka din plats i butiken Kupan eller via secondhand.skelleftea@redcross.se från och med klockan 10.00 den 12/12.

Endast 40 platser finns. Personer över 61 år har förtur.

Pop up-butik på Citykompaniet

18-23/12 finns Röda Korset på plats i Citykompaniet med utvalda second hand-produkter och för att berätta om sina verksamheter.


SPONSRAT INLÄGG: Hela denna sida är en annons från Röda Korset i Skellefteå.

Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på www.megafonen.nu/annons.


Annons
Annons
Annons
Annons
Annons