Annons
Ungefär så här kommer den nya restaurangen att se ut. Foto: McDonalds

Nu är det nära – då öppnar McDonalds i Skellefteå: ”En riktigt fin och modern restaurang i ett bra läge”

MAT Snabbmatsjättens restaurang på söder i Skellefteå är snart klar.

Annons

McDonalds har funnits i Skellefteå en gång tidigare men i slutet av 2007 stängde de den centralt belägna restaurangen. Nu gör de ett nytt försök.

– Vi kommer att öppna en riktigt fin och modern restaurang i ett bra läge i Skellefteå och vi är övertygade om att restaurangen kommer att bli uppskattad både av Skelleftebor och resande på E4, har presschefen Henrik Nerell tidigare sagt till Megafonen.

Annons

Den nya placeringen är vid rastplatsen som ligger intill E4-rondellen på söder i Skellefteå, mellan Tjärn och Anderstorp. Restaurangen kommer att ha cirka 100 sittplatser och ett lekområde inomhus.

– Det kommer även att bli en uteservering för soliga dagar och elbilsburna gäster kommer att kunna ladda när de besöker restaurangen, säger Henrik.

DATUM FÖR ÖPPNING
Satsningen i Skellefteå är en del av den expansion som McDonalds gör i Norden.

– Restaurangen kommer att ha vårt moderna kökssystem där gästerna kan beställa vid digitala kiosker. Burgarna tillagas på beställning och maten serveras vid bordet.

Annons

När McDonalds först berättade om planerna hösten 2018 hoppades de att den nya restaurangen skulle stå klar innan midsommar 2019, men istället blir det nästa vecka – den 24 oktober – som portarna slås upp för första gången.

ERFAREN FRANCHISETAGARE
Restaurangen kommer att drivas av Roland Edin som sedan tidigare driver 16 McDonalds i Sverige.

– Jag har restauranger i både Umeå och Luleå och har därför bilat väldigt mycket genom Skellefteå. Jag hade inga problem att säga ja till att ta Skellefteå då erbjudandet kom. Vi har ett bra läge på restaurangen, har han tidigare sagt till Norran.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons