Annons

Idrottsgalan 2019 i Skellefteå – här är alla vinnarna: ”En av de mest uppskattade genom tiderna”

NÖJE På lördagskvällen delades priser på Skellefteå Idrottsgala 2019 ut.

Annons

Under festliga omständigheter på Verandan hade en stor del av idrottsrörelsen i Skellefteå samlats på lördagskvällen. På scenen uppträdde bland andra Julia Frej och duon Jübel, och konferencier var Magdalena Forsberg och Samuel Westermark.

I åtta kategorier fanns tre personer/föreningar/lag nominerade i respektive kategori. Vem som blev vinnare i varje kategori ser du nedan.

ÅRETS ELDSJÄL
Peter Hellsing – Bureå IF
När det kommer till Bureå IF och samhällets föreningsliv så är han ovärderlig. Det är människor som han som gör att små föreningar kan fortsätta andas, och i samhället kommer han alltid att vara en av de mest uppskattade genom tiderna.

Annons

ÅRETS FÖRENING
Skellefteå Skateboardförening
Föreningen har de senaste åren jobbat intensivt med att skapa en ny och inkluderande mötesplats i och med den nya skatelokalen i Lejonströmsskolan. De präglas av samhörighet och gemenskap i deras arbete att engagera barn, unga och vuxna som har en passion för skateboarding.

ÅRETS IDROTTSPROFIL
Hanna Marklund – före detta Sunnanå SK
Slå på en TV4 eller C More-sänd fotbollsmatch, och allt som oftast är hon där. En röst och en profil som framför allt under förra sommarens herr-VM och den gångna sommarens dam-VM var en av de absolut främsta experterna i tv-rutan. En genuin förebild på och utanför arenan och som har blivit en väletablerad kommentator.

ÅRETS LEDARE
Annika Kukkonen – Sunnanå SK
En tränare med otrolig kunskap inom fotbollen och hur man får ihop ett lag. Sunnanå SK:s damer har gått fram som en ångvält i sommar, har dessutom gjort inhopp som spelare och är en stor förebild för unga ledare samt spelare inom Skellefteås fotboll.

ÅRETS HEDERSPRIS
Jan-Åke Sandström – Rönnskär Railcare IF
Han har under sina många år som idrottsledare inom Rönnskärs IF samt CRIF varit en ledare med stort engagemang. Ofantligt många barn och ungdomar har genom hans engagemang fått uppleva tjusningen med att vara med inom föreningslivet och idrotten. Han lever och andas idrott och föreningsliv.

Annons

ÅRETS LAG
Kågedalens AIF damer innebandy
Laget i innebandy har under senaste två åren målmedvetet tränat och planerat för att nå damallsvenskan, i år blev det verklighet. De har åter satt Skellefteå på innebandykartan och verkar som goda förebilder för unga tjejer att nå sina drömmar att få spela på elitnivå.

ÅRETS KVINNLIGA IDROTTARE
Miranda Dahlgren
För återigen en fantastisk insats mellan stolparna för Skellefteå AIK, med en alltid hög lägsta nivå och en räddningsprocent på 93,6. En stor förebild för unga och en viktig profil för Skellefteå som vi ska vara stolta över.

ÅRETS MANLIGA IDROTTARE
Anton Marklund
Tävlar på yttersta världsnivå i rallycross där han dessutom ofta är med uppe i toppen. Han har satt Skellefteå på rallycrossens världskarta och han är en ödmjuk profil med fötterna på jorden.

Läs också: Här är alla som var nominerade till Skellefteå Idrottsgala 2019

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons