Annons

Nu blir det kalas i parken igen: ”En helg full med liv och aktiviteter”

NÖJE Efter förra årets premiär av Kalaset i Parken har det blivit dags för ännu en upplaga av den smakrika folkfesten.

Annons

Förra året var första gången som konceptet Kalaset i Parken arrangerades på Folkparken i Skellefteå. Enligt arrangören blev det en stor succé.

– Vi visste inte riktigt vad vi skulle förvänta oss men det var riktigt mycket folk och vad vi fått höra var både besökare och utställare nöjda med helgen. Det gjorde att vi ganska snabbt tog beslut om att köra ytterligare ett år, berättar Lina Björk Larsson, verksamhetschef, som hoppas att det här kan bli ett årligen återkommande event.

– Det skulle vara roligt om det blev så, men vi tar det år för år och ser var vi hamnar.

MYCKET MAT
Kalaset, som pågår från fredag till söndag den 30/8-1/9, innehåller bland annat en skördemarknad, matförsäljning, olika aktiviteter för barn och vuxna, föreningar som visar upp sig samt musikunderhållning. Programmet sträcker sig från 11.00-01.00 på fredag och lördag, och 11.00-16.00 på söndagen.

– Den som besökte oss förra året kommer till stor del att känna igen sig i upplägget. Vi gör bara små förändringar som vi tror kan höja upplevelsen, säger Lina.

Annons

En förändring är att Folkparken via sitt eget kök kommer att erbjuda mat anpassat för barn.

– Det är en sak vi tagit med oss från den feedback vi fick förra året. Det fanns ett stort utbud av mat, men få saker anpassat för de minsta. Eftersom vi vill att det här ska vara ett event för hela familjen har vi gjort i ordning detta, säger Lina.

Hela eventet har fri entré och är öppet för alla.

– Vi vill att det här ska vara en stor folkfest där hela Folkparkens område nyttjas. En helg full med liv och aktiviteter, säger Lina.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons