Annons

De satsar på gruppträning väst på stan: “Här finns goda utvecklingsmöjligheter”

HÄLSA Medlefors och Friskvårdskompaniet har ingått ett samarbete som innebär möjlighet till gruppträning väst på stan för både allmänheten, hotell- och konferensgäster.

Annons

Den 2 oktober drar Medlefors och Friskvårdskompaniets nya satsning igång i sporthallen på Medlefors område.

Samarbetet initierades av Medlefors som vill stärka konferens- och hotellanläggningens hälsoprofil – men även bidra till bättre service i närområdet.

– Vi har sedan tidigare ett stort fokus på hälsa gällande kost, psykisk hälsa och möjligheten att röra på sig – men med detta samarbete kan vi dessutom erbjuda ytterligare tjänster i form av gruppträning, säger Martin Hedqvist, marknadschef på Medlefors, som bland annat kommer att paketera friskvård tillsammans med sina konferenser framöver.

Annons

Från Friskvårdskompaniets sida, som har sin huvudsakliga verksamhet på Södra Järnvägsgatan i centrala Skellefteå, ser man positivt på satsningen.

– Vi älskar gruppträning och det här är en ypperlig möjlighet för oss att utveckla vårt redan omfattande utbud. Att vi dessutom kan göra det väst på stan och komma närmare de som bor och arbetar här känns bara kul, säger Johan Karinen, Friskvårdskompaniet.

INTENSITET & RÖRLIGHET
Till en början kommer tre pass i veckan att finnas bokningsbara för Friskvårdskompaniets medlemmar och Medlefors gäster, men om efterfrågan är stor finns planer på att utöka antal klasser.

– Vi börjar med två pass som innehåller mer intensitet och svett samt ett som inriktar sig mer mot rörlighet, säger Johan.

De befintliga lokalerna på Medlefors ska nu fräschas upp.

Inför denna satsning kommer sporthallen på Medlefors att fräschas upp.

– Vi kommer bland annat att måla om och göra lite annat småfix, säger Martin som även meddelar att ett nytt hotellgym ska byggas.

– Men det är till en början bara tillgängligt för hotellets gäster och konferensdeltagare, säger han.

MÖJLIGHET ATT VÄXA
Om samarbetet kan utvecklas till ett fullskaligt gym väst på stan vill varken Martin eller Johan säga.

– Vi börjar litet och förhoppningsvis kommer det växa sig till en stor verksamhet. Det finns verkligen goda förutsättningar för det, säger Martin.

Detta är en artikel ur
nya Megafonen som delas
ut onsdag 28 augusti:


Nya numret av Megafonen delas ut till 30 500 hushåll och 2500 företag under onsdagen den 28/8. Tidningen går också att läsa på Megafonen.nu och via tidningsställ på utvalda platser i Skellefteå kommun. Missa inte det!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons