Annons

Upptäck skärgården i Skellefteå – med eller utan båt

AKTIVITET Oavsett om du har en egen båt eller inte finns möjlighet att besöka skärgården.

Annons

TURBÅTAR TILL
SKELLEFTEÅ SKÄRGÅRD

Har du ingen egen båt finns ändå flera alternativ att för att ta sig ut till några av Skellefteå skärgårds härliga öar.

1. Kinnbäcks skärgårdsturism. I sommar har du möjligheten att få komma ut till Pite-Rönnskär i Skellefteå skärgård, en liten ö som erbjuder café, vandrarhem och en fantastisk atmosfär. Avgår från Kinnbäck hela sommaren under perioden 24/6-4/8. Turen tar cirka 15 minuter.

2. Nordisk Sjötaxi. Under sommaren trafikerar M/S Vidar Skellefteälven samt Skellefteå skärgård. Vidar går på turlista, men kan även bokas som sjötaxi för sällskap — då bestämmer ni vart resan ska gå. Vidar går även att hyra för dina egna utflykter, både som privatperson eller företag. Vidar kör mellan 24/6-4/8.

3. M/S Laponia. Med M/S Laponia kan du åka på kryssning till Gåsören, lunchkryssa till Bjuröklubb eller åka på räkkryssning med underhållning i Skellefteå skärgård. Laponia håller till i Skellefteå med omnejd 7-18/8 denna sommar.

HAMNCAFÉET KÅGE

Inte alls långt från Skellefteå stad erbjuds kaffe, bakverk, glass, sallader, snacks och varma rätter. Grunden är medvetna val av råvaror, främst ekologiskt och hämtat från trakten.

Annons

FURUÖGRUNDS HAMNCAFÉ

Menyn tar inspiration från havet med en stor räkmacka gjord på färska handskalade räkor, sill tallrik, strömming med mos, caesarsallad, bakad potatis med skagenröra, toast skagen, nybakat bröd m.m.

BO I FYREN, BJURÖKLUBB

Vid Bjuröklubb finns möjlighet att hyra rum i Bjuröklubbs fyr. Tänk att vakna med storslagen utsikt! Före detta lotsutkiken har renoverats och fått ny inredning. Här erbjuds sju bäddplatser samt ett sammanträdesrum med svårslagna vyer. I närheten finns även Café Fyren.

PADDLA I HAVET

Att ta en tur med kajak i havet ska inte underskattas. Här kommer du nära naturen utan motorer som stör. Du kan hyra kanot och kajak på till exempel swenature.se eller Kanotudden i Ursviken.

CAFÉ MUNKVIKEN

Gott kaffe, te, läsk, goda smörgåsar, bullar, kakor, glass och godis. Ta en fika på altanen med underbar utsikt över havet! Vill du ha något att göra kan du prova klätterväggen, ge dig ut på en paddeltur på havet med kanot eller ta en bok med dig och njut av livet.

BO PÅ HAMNSKÄR

I den norra delen av Skellefteå skärgård ligger ön Hamnskär där du kan övernatta. Totalt finns det sju bäddar, fördelade på tre rum. Det finns ingen el. Inget rinnande vatten. Maten tillreder du över öppen eld eller på gasolspisen.

KURJOVIKENS SJÖKROG

Ett stenkast från havet i Kurjuviken ligger denna sjökrog och intilliggande bryggeriet Fermenteriet. Hit tar du dig med båt eller bil, bara 15 minuter från centrala Skellefteå.

Megafonen i samarbete med Visit Skellefteå

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons