Annons
Jan Marklund, Drivecenter Arena. Foto: Arkivbild

Folkfest väntas när nya racingbanan invigs i helgen: ”Räknar med 12 000 besökare”

NÖJE Midnattssolsloppet som arrangeras i helgen blir den första tävlingen på Skandinaviens längst racingbana som byggts i Fällfors.

Annons

Senast Midnattssolsloppet arrangerades var på Skellefteås flygplats för 50 år sedan, men i veckan föds tävlingen på nytt. I detta nu pågår de sista förberedelserna för  Midnattssolsloppet som arrangeras i Fällfors den 14-15 juni.

– Vi arbetar nära företag och föreningar för att få till ett lyckat evenemang. Jämför vi med 1969 så har tävlingen fått en ny skepnad, med snabbare bilar och ny bana – men folkfesten är densamma, säger Daniel Wikgren, banchef på Drivecenter Arena, i ett pressmeddelande

Annons

Totalt är det fyra tävlingsklasser som deltar i Midnattssolsloppet 2019: TCR Scandinavia (tidigare STCC), GT4, Formula Nordic och Porsche Carrera Cup Scandinavia. Utöver tävlingarna blir det eventområde med sponsorby, matmarknad, restaurangtält och musikunderhållning.

– Vi hoppas att en bana i norra Sverige ska locka en ny och stor publik och räknar med 12 000 besökare, men det kan bli ännu fler säger Jan Marklund, vd på Drivecenter Arena.

Den nya banan är den enda norr om Stockholm som är godkänd i de tyngsta klasserna och blir med sina 4 235 meter den längsta i Skandinavien.

– Arenan håller en nivå som gör att tävlingsklassen just under Formel 1 skulle kunna tävla här. Så i framtiden vill vi locka hit internationella tävlingar, säger Jan Marklund.

Läs också: Jan Marklund om jättesatsningen i Fällfors: ”Jag tror att många kommer gapa stort när de kommer hit”

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons