Annons

Snart dags för stora välgörenhetsgalan: ”Hoppas att Skellefteborna ska ta tillfället i akt”

NÖJE Med artister som Shirley Clamp, Sonja Aldén och Martin Almgren på scenen ska Norrlands Största Välgörenhetskonsert, som arrangeras i Skellefteå, samla in pengar till ett jordbruksprojekt i Malawi.

Annons

Det var i slutet av november förra året som Megafonen avslöjade planerna på den stora konserten som Frälsningsarmén i Skellefteå planerade. Efter ett antal välgörenhetskonserter som arrangerats de senaste åren i bland annat kyrkor, Anderstorpssalen och Balderhallen var planen nu att inta Skellefteå Kraft arena med “Norrlands Största Välgörenhetskonsert 2019”.

– Redan när vi anställde Markus Nyström och startade vår ungdomsverksamhet för två år sedan så kom det här på tal, men det var först i slutet av förra sommaren som vi började kolla upp om det skulle kunna vara möjligt, säger Mathias Divert på Frälsningsarmén i Skellefteå.

Annons

Första steget var att kolla om de kunde boka arenan, och sedan undersöka vilka artister som skulle kunna vara aktuella.

– Vi blev väldigt glada över att så många artister visade intresse av att vara med och bidra till en sådan här sak. Vi vill både att det ska vara duktiga sångare, men även att de kan stå för det vi vill förmedla, säger Mathias.

De tre huvudartisterna blev Shirley Clamp, Sonja Aldén och Martin Almgren. Alla tre har bland annat deltagit i Melodifestivalen, och Martin Almgren är även känd för att ha vunnit Idol 2015.

– Förutom dem blir det även ett smörgåsbord av lokala artister som Åsa Granlund Jonsson, Joel Nunez, Mats Bergqvist, gospelkörer och erkänt duktigt kompband, säger Mathias och fortsätter:

– Musiken kommer att hålla högsta kvalité, och det kommer att vara en blandning av låtar som tilltalar de allra flesta.

JORDBRUKSPROJEKT
Pengarna som konserten genererar kommer att gå till ett av Frälsningsarméns projekt i norra Malawi.

– Där hjälper vi till att utveckla sättet att bruka jorden som ger en större skörd och på vis är ett långsiktigt sätt att förbättra levnadsstandarden där. Det är inte så många organisationer som håller till i detta område, så därför är detta extra viktigt att bidra, säger Mathias.

I mitten av april hade ungefär 850 biljetter sålts till konserten, men arrangören hoppas självklart på många mer.

– Vi hoppas att Skellefteborna ska ta tillfället i akt att både lyssna till riktigt bra musik och samtidigt bidra till en god sak. Biljetter går fortfarande att köpa, och även vid entrén kommer det gå att betala in sig, säger han.

Konserten arrangeras den 18 maj.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons