Annons

McDonalds i Skellefteå: Snart tas första spadtaget – och då planerar de att vara klara

MAT När det i höstas stod klart att McDonalds skulle öppna i Skellefteå hoppades de öppna innan midsommar – men så blir det inte.

Annons

McDonalds har funnits i Skellefteå en gång tidigare men i slutet av 2007 stängde de den centralt belägna restaurangen. Nu gör de ett nytt försök.

– Vi kommer att öppna en riktigt fin och modern restaurang i ett bra läge i Skellefteå och vi är övertygade om att restaurangen kommer att bli uppskattad både av Skelleftebor och resande på E4, säger presschefen Henrik Nerell till Megafonen.

Annons

Den nya placeringen är vid rastplatsen som ligger intill E4-rondellen på söder i Skellefteå, mellan Tjärn och Anderstorp. Restaurangen kommer att ha cirka 100 sittplatser och ett lekområde inomhus.

– Det kommer även att bli en uteservering för soliga dagar och elbilsburna gäster kommer att kunna ladda när de besöker restaurangen, säger Henrik.

Satsningen i Skellefteå är en del av den expansion som McDonalds gör i Norden.

– Restaurangen kommer att ha vårt moderna kökssystem där gästerna kan beställa vid digitala kiosker. Burgarna tillagas på beställning och maten serveras vid bordet.

Ungefär så här kommer den nya restaurangen att se ut. Foto: McDonalds

KLART I HÖST
I höstas hoppades McDonalds att den nya restaurangen skulle stå klar innan midsommar 2019, men så blir det alltså inte. Det första spadtaget kommer att tas måndag den 27 maj.

– Vi var lite väl optimistiska i den ursprungliga tidplanen och vår ambition är nu att restaurangen ska öppna i höst, säger Henrik.

Ett stort antal personer kommer att anställas innan dess.

– Rekryteringarna till restaurangen är inte påbörjade ännu, vi tror att de kommer att dra igång i slutet av sommaren, säger Henrik.

Artikeln är en del av
nya numret av Megafonen:

Klicka här för att läsa tidningen i helskärm.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons