Annons

No Plan B köper bilhandlare i Skellefteå – elev går in som delägare och VD: ”Känns superroligt”

FÖRETAG Entreprenörskolan No Plan B har förvärvat Forsbergs Bil i Skellefteå. I sommar går den nuvarande eleven Tobias Lundgren in som VD och delägare i företaget.

Annons

No Plan B är en entreprenörskola i Skellefteå som startades 2015 på initiativ av Petter Mikaelsson. Konceptet går ut på att cirka åtta elever varje år får gå i skolan – och att minst två av dem efter avslutad utbildning blir erbjudna delägarskap i något av bolagen som skolan äger.

Sedan starten har mer än tio företag förvärvats varav de flesta numera drivs av före detta elever – och nu kan ännu ett företag läggas till på listan i och med förvärvet av Forsbergs bil.

Eleven som kommer att gå in som delägare och VD är Tobias Lundgren, 28 år.

– Det känns jätteroligt. Personalen är supertrevlig och jag har blivit bra mottagen. Det är ett bra gäng och vi kommer att kunna göra mycket bra här, berättar han för Megafonen.

Annons

Han har själv sökt upp Forsbergs bil som potentiellt förvärv för skolan och pitchat idén för Petter Mikaelsson.

– Jag var hit och sålde profilprodukter som en uppgift i skolan och kände att det var ett trevligt ställe med utvecklingspotential. Efter att ha kollat upp lite siffror och jämfört med andra bilfirmor kollade jag med Petter som gav tummen upp att kolla om den nuvarande ägaren var intresserad av att sälja, berättar Tobias.

För två veckor sedan blev affären klar, och Tobias går in som VD från och med i sommar.

– Det ska bli riktigt roligt. Jag har en del idéer som jag vill förverkliga, säger han utan att avslöja så mycket mer än så.

”BÄSTA BESLUTET”
Tobias har tidigare jobbat som snickare men sökte förra året ett mindre slitsamt jobb efter en ryggskada, och träffade en före detta elev som gått på No Plan B.

– Hon tyckte att jag borde söka, så jag gjorde det och kom med, säger han och fortsätter:

– Det är det bästa beslut som jag har tagit. Det förändrade hela mitt liv. För ett år sedan stod jag och rev panel, och nu ska jag börja här som VD. Det blir en fantastisk utmaning.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons