Annons

Minecraft-utvecklare till spelfestivalen i Skellefteå: ”Det är enormt stort att dom besöker Nordsken”

NÖJE Utvecklare till ett av världens mest spelade spel kommer till Skellefteå.

Annons

Nordsken, som numera är norra Skandinaviens största spelfestival, lockar över 10 000 unika besökare från hela Norden till Skellefteå för att ta del ämnen som litteratur, serier, konst, e-sport, brädspel, arkadspel, mässa och föreläsningar.

Nu står det klart att tre utvecklare av Minecraft, ett av världens mest spelade spel, kommer till Nordsken detta år.

– Minecraft är ett enormt fenomen och det är få unga idag som inte spelat spelet. Agnes, Cory och Thomas är som superstjärnor och det är enormt stort att dom besöker Nordsken och låter publiken vara med om denna workshop, säger Linn-Marie Edlund, projektledare för Nordsken.

Annons

Utvecklarna som hon pratar om är Agnes Larsson, Cory Scheviak och Thomas Guimbretiere. Alla tre jobbar de på det svenska spelbolaget Mojang som står bakom succén Minecraft.

Agnes är en av de mest kända utvecklarna på Mojang och hon listades nyligen på Forbes 30 under 30-lista, enligt det pressmeddelande som arrangören skickat ut.

– Agnes har lett utvecklingen med många nya features i Minecraft som t.ex. lamor, sköldpaddor, isberg, pandor och havsruiner. Hon är även en talesperson för Minecraft och syns ofta i media då hon berättar om spelet och ny funktionalitet, skriver dem.

”UPPLEVA NORDSKEN”
Hon själv tycker att det ska bli kul att komma till Skellefteå.

– Jag har pratat med arrangörerna till Nordsken under lång tid om att komma upp. Det känns väldigt kul att vi nu får till denna workshop så att vi får träffa alla barn och fans i norra Sverige och även få en chans att uppleva Nordsken, säger hon.

På Nordsken ska utvecklarna hålla en workshop för både barn och vuxna där publiken får vara med och förändra hur världen i Minecraft genereras. Workshopen arrangeras den 30 maj på Nordskens stora scen.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons