Annons
Foto: Genrebild / Pixabay.com

Händer i helgen 7-10/2: ”Skridskodisco, försök till världsrekord och klassiska Malmstråket”

NÖJE Här får du tips på vad som händer i Skellefteå den här helgen.

Annons

Torsdag 7/2

Folkparken: Komiker-duon Özz Nûjen och Måns Möller kommer till Folkparken med showen ”Världens historia – den osminkade sanningen” där de kommer att ta med publiken på en resa genom vår världshistoria. Sittplatser är slutsålt, men ett fåtal platser vid ståbord kan fortfarande finnas ledigt.

Västerbottensteatern: Shakespeares dotter – En thriller av och med Görel Crona spelas på Västerbottensteatern vid lunch på torsdagen, torsdag kväll och lunch på fredagen.

Fredag 8/2

Bergsbyn: Skridskodisco på Bergsvallens isrink i Bergsbyn. Alla är välkomna, stor som liten! Det kommer att finnas lättare mat och andra godsaker att köpa på plats. Även musik och skottmätning. Detta är ett kostnadsfritt evenemang. 18.00-20.00.

Carl-Viktor: Kvällens trubadurer underhåller från 22.00. Öppet till 02.00.

Texas Longhorn, O’Learys, Allstar, Scandic, Grannen Pub, Bishops Arms, Bryggargatans Bar, New GR och Old Williams håller också öppet.

Annons

Lördag 9/2

Lövånger: Lövångerträffen med Världsrekordförsök i ”Världens Längsta Veteranskoterparad”. Lövångerträffen har sedan starten vuxit till att bli en stor Nordisk sammankomst av veteranskotrar från både Sverige, Norge och Finland. Skoternostalgi i allra högsta grad och förhoppningsvis ett avslutande Världsrekord. Start 10.00.

Nordanå: ”Äta själv” med Moliére-ensemblen. En föreställning för liten och stor om stolthet och om att lyckas med någonting som kan vara väldigt svårt. Start 13.00. För barn (2-6 år) och alla andra.

Nordanåteatern: ”I kulissen med Kerstin Ryhed och Britta Bergström”. Kerstin Ryhed och Britta Bergström är två av Sveriges mest anlitade körsångerskor. Du har sett dem i Allsång på Skansen, Så mycket bättre, Melodifestivalen. Med denna musikföreställning bjuder de in publiken bakom scenen och med värme och humor delar de med sig av erfarenheter från sina år som turnerande frilansmusiker.

Kombihallen, Skellefteå Kraft Arena: Skellefteå bjuder in till bouldertävlingen Guldgreppet 2019 med 50 nya häftiga problem mellan FB4-8A. Start 11.00.

Boliden: Klassiska Malmstråket! Åk till Skellefteå från Boliden eller från Åliden. Tävlings- och motionsklasser. Även utan tidtagning från Boliden. Start 10.30.

Verandan: Nattklubb 20+ på Klubb V med DJ Farrokhi. Öppet 22.00-02.00.

Carl-Viktor: Kvällens trubadurer underhåller från 22.00. Öppet till 02.00.

Texas Longhorn, O’Learys, Allstar, Scandic, Grannen Pub, Bishops Arms, Bryggargatans Bar, New GR och Old Williams håller också öppet.

Söndag 10/1

Nordanå: Workshop ”Det sitter i väggarna”. Vad vet du om ditt hus? Har det alltid sett ut som det gör idag och vilka har bott där förut? Gör som i SVT:s program och kom till Forskarrum Nordanå och lär dig mer om ditt hus. Till hjälp finns lokalhistoriker Ulf Lundström och byggnadsantikvarie Pernilla Lindström på plats för att lotsa dig rätt i arkivet. Workshopen startar med en kortare introduktion till arkivmaterialet, som är obligatorisk. Därefter får du hjälp att på egen hand forska vidare. Tid: 12.00 – 16.00

Stackgrönnan: I Stackgrönnan finns chans att prova vinterbad 12-15 på söndagar. För den som aldrig provat känns det säkert lite märkligt att någon frivilligt vill krypa ner i en isvak där vattentemperaturen ligger strax över 0 grader. Men har man väl kommit över rädslan och vågat testa vinterbad är det stor chans att man fortsätter med det. Den energikick som vinterbadet ger är svår att beskriva i ord liksom den medvetenhet man får om sin egen kropp och känslan av samhörighet med naturen.

Bishops Arms: Varje söndag fram till sommaren är det åter dags för pubquiz. Quizmastern, Patrik Jonsson, ställer frågorna och gästerna försöker svara rätt och vinna fina priser.

För tips om utställningar och fler föreställningar – besök Visit Skellefteås kalender här »

Trevlig helg!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons