Annons

Händer i helgen 15-17/2: ”Prideparad, vintersim och lesbiskt museum”

NÖJE Här får du tips på vad som händer i Skellefteå den här helgen.

Annons

Fredag 15/2

Scandic Skellefteå: Myter och verkligheter – En lesbisk odyssé är ett projekt som utmanar makten över historien. Under denna föreläsning får du del av detektivarbetet med att gräva i arkiv och uthus efter queer historia, varför historia är = makt och hur konsten kan demokratisera bilden av Norrland. Föreläser gör Elfrida Bergman, en av projektledarna. 9.00 på fredagsförmiddagen.

Möjligheternas torg: Lesbiskt museum på Skellefteås torg är en del av Skellefteå pride. Det rullande muséet som är en del i projektet ”Myter och Verkligheter – en Lesbisk Odyssé”. Öppet 10-18 på fredagen och 13-16 på lördagen.

Vid Skellefteälven, centrum: I samband med invigningen av världscuptävlingen i vintersim arrangeras tävling i ”VakPoesi”. Invigningen pågår mellan 18.00 och 19.00 på fredagskvällen.

Nordanåteatern: Improviserad Melodifestival fredag 15/2 och lördag 16/2 kl 19.00 på Nordanåteatern. På scenen står UngHästen tillsammans med det hyllade bandet Mästerskapet. Tidigare år har det varit slutsålt. Enstaka biljetter kan finnas kvar.

Carl-Viktor: Kvällens trubadurer underhåller från 22.00. Öppet till 02.00.

Texas Longhorn, O’Learys, Allstar, Scandic, Grannen Pub, Bishops Arms, Bryggargatans Bar, New GR och Old Williams håller också öppet.

Annons

Lördag 16/2

Nordanå/Torget: Årliga prideparaden avgår 12.00 från Nordanå och avslutas på Möjligheternas torg. Gå med för att visa ditt stöd för världens hbtq-personer och allas lika värde. Alla är välkomna att gå med!

Möjligheternas torg: Lesbiskt museum på Skellefteås torg är en del av Skellefteå pride. Det rullande muséet som är en del i projektet ”Myter och Verkligheter – en Lesbisk Odyssé”.  Öppet 10-18 på fredagen och 13-16 på lördagen.

Vid Skellefteälven, centrum: Skandinaviska Mästerskapet i vintersim. Individuella tävlingar genomförs i 25 meter bröstsim, frisim och fjärilsim, 50 meter bröstsim och frisim och 100 meter frisim. Dessutom körs stafetter 4 x 25 meter bröstsim där båda könen måste finnas representerade. Tävlingen startar 10.00 på lördagen och pågår fram emot aftonen.

Nordanå: Skellefteå Tangosällskap bjuder upp till dans på Nordanå. Välkomna att dansa eller bara lyssna till musiken över en kopp kaffe. För alla åldrar. Fri entré. 14.00-16.00.

Varuträsk: Månskensvandring med snöskor runt Varuträsket. Eld görs upp under stjärnorna. Middagen lagas över öppen eld och med lite tur så får deltagarna även uppleva en show på himmelen, norrsken. Arrangör är Skellefteå Adventurepark

Nordanåteatern: Improviserad Melodifestival fredag 15/2 och lördag 16/2 kl 19.00 på Nordanåteatern. På scenen står UngHästen tillsammans med det hyllade bandet Mästerskapet. Tidigare år har det varit slutsålt. Enstaka biljetter kan finnas kvar.

Verandan: Nattklubb 20+ på Klubb V med DJ Adrian. Öppet 22.00-02.00.

Carl-Viktor: Kvällens trubadurer underhåller från 22.00. Öppet till 02.00.

Texas Longhorn, O’Learys, Allstar, Scandic, Grannen Pub, Bishops Arms, Bryggargatans Bar, New GR och Old Williams håller också öppet.

Söndag 17/1

Vitberget: Alpinrodel Cup i Skellefteå med tävlingar från 9.30 på morgonen.

Stackgrönnan: I Stackgrönnan finns chans att prova vinterbad 12-15 på söndagar. Den energikick som vinterbadet ger är svår att beskriva i ord liksom den medvetenhet man får om sin egen kropp och känslan av samhörighet med naturen.

Bishops Arms: Varje söndag fram till sommaren är det åter dags för pubquiz. Quizmastern, Patrik Jonsson, ställer frågorna och gästerna försöker svara rätt och vinna fina priser.

För tips om utställningar och fler föreställningar – besök Visit Skellefteås kalender här »

Trevlig helg!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons