Annons
Foto: Pressbild

Uje Brandelius till Skellefteå med sin föreställning i vår

NÖJE "För dig som letar någonting nytt att inspireras och utvecklas utav."

Annons

Kulturföreningen Mullberget har äran att ta emot Uje Brandelius till Skellefteå igen.

– För dig som missade sist, som hört om den fantastiska Uje. Eller för dig som letar någonting nytt att inspireras och utvecklas utav, skriver KF Mullberget i ett pressmeddelande.

Uje Brandelius är tillbaka på scen med sin föreställning Spring, Uje, spring – nu i en soloversion. Föreställningen som hade premiär 2016 och som redan dragit land och rike runt med bland annat två stopp på Dramaten har nu bearbetats till en intimare version av sig själv.

Hösten 2015 släppte Uje Brandelius soloskivan ”Spring, Uje, spring” efter att ha spelat i bandet Doktor Kosmos i drygt tjugo år. Det blev en skiva med vardagsnära texter om livet, kärleken och dagishämtningar. En skiva om hans liv exakt just då. När skivan var släppt började han att planera en musikföreställning på en liten teater i Stockholm.

I samma veva märkte han att kroppen inte lydde som den skulle. Uje Brandelius fick beskedet att han har Parkinsons sjukdom. Föreställningen blev ännu mer aktuell och kom att handla om livet, kärleken och dagishämtningar – och allt som ska hinnas med däremellan.

Spring, Uje, spring har tidigare turnerat Sverige runt med band under 2017-2018 för fullsatta hus inklusive sexton föreställningar på Stockholms Improvisationsteater, tolv föreställningar på Södra Teatern och två på Dramaten i Stockholm.

Uje kommer att besöka Nordanåteatern den 9:e mars 2019.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons