Annons

Tre konserter på en och samma kväll: ”Fantastisk kväll med bra musik”

NÖJE Bo Kaspers, Timbuktu & Damn! och Seinabo Sey uppträder i Skellefteå i sommar.

Annons

Fredagen den 26 juli kommer dessa konserter att äga rum på Nordanåområdet.

– Tre konserter på en och samma kväll, inom ett begränsat område på Nordanå välkomnar vi er till en fantastisk kväll med bra musik, skriver arrangören Sofia A Lundberg, For Events, i ett pressmeddelande.

Det kommer även att finnas ett stort serveringstält som kommer vara öppet hela kvällen.

Bo Kaspers Orkester
Bandet har sedan 90-talet varit ett av Sveriges mest uppskattade liveband som genom åren skapat ett gott förhållande till en bred publik i de nordiska länderna. De har sålt över en miljon skivor och deras låtar har sammanlagt långt över 100 miljoner lyssningar på Spotify.

I 25 års tid har det Grammis-belönade bandet blandat pop, soul, jazz och visor till en helt egen genre. Bo Kaspers Orkester ligger bakom klassiska låtar som ”Hon är så söt”, ”Undantag”, ”Håll ut”, ”Vi kommer aldrig att dö” och ”I samma bil”. Deras musik och låttexter om uppbrott, förälskelse och vardagens svårmod har gjort avtryck över generationer och bandet har följts av trogna fans från och med genombrottet med debutskivan ”Söndag i sängen” 1993. Sedan dess har Bo Kaspers Orkester gjort ytterligare tio album och fyra samlingar.

Timbuktu & Damn!
Med vassa samhällsskildringar framspottade på ren skånska som främsta vapen har Jason ”Timbuktu” Diakité blivit en av Sveriges största hiphopartister. Karriären började under det sena 90-talet i uppväxtstaden Lund, och sedan dess har han släppt ett tiotal album och mängder av singlar som alla har skakat om det Sverige som de släppts i.

Seinabo Sey
Det glödde från första sekund om Seinabos musik, men på scenen utvecklades detta till en formidabel eldsvåda. Med för några år sedan endast två släppta singlar, Younger och Hard Time, avslutade Seinabo Sey Way Out West 2014 och bara två år senare spelade hon som huvudakt på samma festival.

Hon välte Dramaten, erövrade Norden, sålde ut anrika Cirkus i Stockholm två kvällar på raken och gjorde en spektakulär turnéavslutning – med Sveriges hela artistelit som gäster på scenen – på Popaganda. En konsert som det fortfarande vördnadsfullt viskas om i huvudstaden. Vägen fram till en konsert i Ericsson Globe har aldrig varit mer rak och självklar för en svensk artist.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons