Annons
Sponsrad artikel
Hanna Lundqvist är en av lärarna som du möter på Medlefors Folkhögskola.

Det här kan du studera på Medlefors – platser till vårens kurser finns fortfarande kvar

ANNONS Oavsett om du vill komplettera dina betyg från gymnasiet, ta dig in på en eftertraktad universitetsutbildning eller bara hitta en ny riktning i livet är Medlefors folkhögskola rätt för dig.

Medlefors folkhögskola i Skellefteå är en stimulerande folkhögskola med utbildningar för vuxna. Där får du chans att utvecklas och växa utifrån dina egna förutsättningar.

– Beroende på vad du har med dig för kunskaper och erfarenheter sedan tidigare så anpassar vi din studieplan för att du ska nå dina mål, berättar Andreas Karlsson, biträdande rektor.

Gemensamt för folkhögskolans utbildningar är den familjära stämningen där det är viktigt att alla blir sedda.

– Pedagogiken skiljer sig en aning från andra skolor. Även om alla jobbar mot olika mål, med olika förutsättningar, är gemenskapen viktig, säger Andreas.

POPULÄRA UTBILDNINGAR
Via Allmän kurs finns möjligheten att läsa in behörighet för gymnasiet för de som inte har fullständiga betyg, men det är även ett bra alternativ för den som vill komma in på en eftertraktad universitetsutbildning.

– Vid intag till universitet och högskola finns, förutom de intag som baseras på gymnasiebetyg och högskoleprov, en kvot för de som gått på Folkhögskola. Att läsa ett år här kan med andra ord vara din väg in på populära utbildningar som du annars inte tagit dig in på, säger Andreas.

Andreas Karlsson är biträdande rektor på Medlefors Folkhögskola.

Två särskilda utbildningar som finns på Medlefors är Hälsa & Friskvård samt Berättande & Serietecknande.

– Hälsa & friskvård läses på 50% och fokuserar på hälsa för sin egen skull både i praktiken och teorin. Det är allt från kost och motion till massage och stresshantering. Det här är en linje som passar bra för den som behöver en förändring i sitt liv, säger Andreas.

Berättande & Serietecknande är en spetsutbildning inom just serietecknande där deltagare från hela Sverige ansöker.

PLATSER KVAR
Till Allmän kurs, Hälsa & friskvård och Berättande & Serietecknande finns fortfarande några platser kvar för den som vill börja studera redan i början av nästa år, från den 8 januari. Ansöker gör du enkelt via Medlefors hemsida.

– Vi tar in ansökningar löpande så väntar inte för länge, säger Andreas.

Megafonen Native


 

 

Utbildningar på
Medlefors Folkhögskola

ALLMÄN KURS

För dig som vill nå grundskolekompetens, gymnasiekompetens, nå behörighet till fortsatta studier, få en bättre och bredare allmänbildning och studera i en trivsam studiemiljö.

Omfattning: 50%, 75% eller 100%
Terminstart:
8 januari 2019 (Går att söka!)

Mer information hittar du här >

 

HÄLSA & FRISKVÅRD

För dig som vill lära dig mer om friskvård och hälsa, få verktyg, inspiration och kunskap att främja din egen hälsa, söka nya möjligheter och inriktningar i livet, skapa en god grund för vidare studier eller ta en paus i livet för att unna dig själv tid för reflektion, friskvård, inspiration och kunskap

Omfattning: 50%
Terminsstart: 8 januari 2019 (Går att söka!)

Mer information hittar du här >

 

BERÄTTANDE & SERIETECKNANDE

För dig som vill lära dig mer inom teckning, generell grafisk design, generell grafisk illustration, storyboarding och storytelling.

Omfattning: 100%
Terminsstart: Pågående (Går att söka!)

Mer information hittar du här >

 

Medlefors Folkhögskola erbjuder även senior- och sommarkurser. Läs mer om det här >

 

Frågor?

Har du frågor som rör utbildningarna är du välkommen att kontakta studievägledare Gun Sundberg, 0910-57560, gun.sundberg@medlefors.se

 

Medlefors Folkhögskola
Medleforsvägen 2,
931 45 SKELLEFTEÅ
Telefon, reception: 0910 – 575 00
www.medlefors.se


Sponsrat inlägg: Hela denna sida är en annons från Medlefors Folkhögskola.

Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på www.megafonen.nu/annons.


Annons
Annons
Annons
Annons
Annons