Annons
Sponsrad artikel
Karin Åström håller just nu på att göra allt klart inför utställningen som öppnar den 24 november på Galler1 i Skellefteå.

Karin Åström gör konst som berör – ställer ut på Galleri1: ”Möten mellan stora och små”

ANNONS 2016 blev Karin Åströms utställning Från mörker till ljus en succé. Nu kommer en fortsättning under titeln Möten. “Jag vill skapa ett starkt uttryck med min konst”, säger hon.

Karin Åström har sysslat med konst i olika former under hela sitt liv. Från att ständigt ha haft ett ritblock i handen som ung till att gå konstskola och sedan utbilda sig till bildlärare.

Under åren har hon skapat stora tändstickor i stengods, smycken med guld- och platinadekor och akvareller i alla dess former – för att bara nämna några saker.

– Beroende på var i livet jag varit så har jag uttryckt min konst på olika sätt, men gemensamt är att jag alltid velat väcka känslor hos betraktaren, säger Karin.

På vindsvåningen i sin bostad har Karin sin ateljé där hon skapar sina verk.

Hon jobbar numera främst med entreprenörskap på gymnasiet, men 2014 tog hon upp sitt akvarellmålande igen vilket resulterade i utställningen Från mörker till ljus 2016.

– Den handlade till stor del om psykiskt mående och att livet ibland känns mörkt, men att det kan bli ljusare igen. Jag hade hoppats att den skulle väcka känslor, men jag hade aldrig kunnat ana hur det blev. Människor öppnade upp, grät en skvätt och vi fick väldigt många fina samtal.

Årets utställning är en fortsättning på den förra. Denna gång är titeln Möten.

– Jag har alltid vurmat för den lilla människan som utmanar sina rädslor och vågar stå upp för det den tror på. I mina målningar har jag fångat frusna ögonblick mellan liten och stor, och vad som händer i det mötet, säger Karin.

Det här är en av tavlorna som kommer vara med på utställningen. ”Det häftigaste med akvarell är att det är så definitivt. När du satt ner penseln så går det inte att ångra sig”, säger Karin.

Utställningen genomförs på Galleri1 som ligger på Stationsgatan 1, strax norr om Parkbron.

– Det är ett galleri som inte är pretentiöst på något vis. Här kan du till exempel gå in efter att du fikat på stan eller promenerat broarna runt, oavsett vilka kläder du har på dig. Vi välkomnar alla att bara ta ett varv och titta lite, man behöver absolut inte köpa någonting, säger Karin.

Utställningen har vernissage den 24 november och pågår till den 5 december.

– Utställningen 2016 gav mig mersmak, och jag ser mycket fram emot att nu få ställa ut igen, säger Karin.

Megafonen Native


 

 

MÖTEN,
Karin Åström

24/11-5/12 på Galleri1,
Stationsgatan 1, Skellefteå

 

VERNISSAGE:
Lördag 24 november 12.00

ÖPPETTIDER:
Tisdag-torsdag 18.00-20.00
Lördag-söndag 12.00-16.00

www.creativa.nu | 070- 681 83 06
karin.astrom-kadelburger@skelleftea.se


Sponsrat inlägg: Hela denna sida är en annons från konstnären Karin Åström.

Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på www.megafonen.nu/annons.


Annons
Annons
Annons
Annons
Annons