Annons

Stadskällaren byter koncept – ska bli ännu mer lokala: ”Dags för nästa steg”

MAT Utvecklar närmare samarbete med lokala producenter.

Annons

Stadskällaren, som startade 2016 i Skellefteå, har sedan starten blivit en väl etablerad restaurang med flera utmärkelser. Nu senast blev de bland annat utsedda till bästa restaurang i Västerbotten enligt White Guide.

Nu ska de dock ändra sitt koncept.

– När vi startade Stadskällaren introducerade vi bland annat konceptet med mellanrätter. Idag finns det på flertalet restauranger i Skellefteå. Då förändring och förfining alltid varit vår stora drivkraft, känner vi att det nu är dags för nästa steg, med ett helt nytt menykoncept i restaurangen under middagstid, säger ägaren Mie Johansson i ett pressmeddelande.

De ska i samarbete med lokala bönder och producenter av nöt, gris, kanin och lamm använda sig av hela djur i så stor utsträckning som möjligt.

– Med 25 styckdetaljer på menyn och saluhallens utbud i ryggen, blir vi en unik restaurang med fokus på kött och hög klass på råvaror. Matlagning är ett hantverk och vi ser fram emot den kreativa utmaningen att utveckla en meny som bygger på att använda hela djuret, ”from nose to tail”, säger Markus Richtmann.

Lokalen kommer att anpassas till det nya matkonceptet, och även utökas med en helt nya vinbar innehållande cirka 150 olika viner. Dessa förändringar ska stå klara den 8 januari 2019.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons