Annons
Oscar Boström på Skellefteå Bryggeri är en av initsiativtagarna till Bryggarbackens Oktoberfest. Foto: Arkivbild

Firar Oktoberfest i 400 kvadratmeter stort tält: ”Skellefteå behöver ett folkligt event även på hösten”

NÖJE Den 28-29 september ställs ett stort tält upp vid Bryggarbacken i Skellefteå.

Annons

Det är Skellefteå Bryggeri och Brygg Club & Café som ligger bakom satsningen.

– Skellefteå behöver ett folkligt event även på hösten och här såg vi möjligheten att skapa något fantastiskt ihop med skelleftebor och övriga besökare. Oktoberfest anordnades för första gången i Tyskland 1810 och har sedan dess vuxit och blivit världens största folkfest. Det känns som en självklarhet att Skellefteå ska få ta del av en så fantastisk händelse, säger Oscar Boström, platschef på Skellefteå Bryggeri.

Firandet kommer att ske i ett uppvärmt, nära 400 kvadratmeter stort, tält som sätts upp vid älven mellan bryggeriet och Brygg CC.

– Oktoberfest för oss är en folkfest med glädje och folklig gemenskap i fokus – och där mat och dryck utgör en gemensam kvalité. Det kommer vara mat speciellt framtagen för detta event och även en oktoberfestöl som är speciellt bryggd för detta, säger Oscar.

Det heter Oktoberfest, men arrangeras i september?

– Oktoberfest i Tyskland har redan dragit igång. Eftersom vi aldrig kört detta tidigare så känner vi att en helg är lagom att börja med. Men vem vet, i framtiden kanske det blir ett vecko-event här också.

Från scenen kommer Hat Over Hills, Molly Maguire och Rossco Galloway att bjuda musik under helgen.

Arrangören hoppas att det ska bli ett återkommande event.

– Absolut. Vi hoppas, precis som med Bryggarbackens Ölfestival som vi hade i våras, att detta ska bli ett återkommande event, säger Oscar.

Festligheterna drar igång redan vid 14.00 både fredag och lördag. Sedan håller tältet öppet till 01.00, och nattklubben på Brygg CC till 02.00.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons