Annons

För tredje året i rad – Skellefteå nominerat till Placebrander of the Year: ”Nu hoppas vi bara på att folket röstar”

SAMHÄLLE Hela Skellefteå är nominerat till ett pris för sitt arbete med Northvoltetableringen.

Annons

Placebrander of the Year är en tävling som hyllar insatser som syftar till att stärka en plats varumärke och generera fler invånare, besökare, evenemang, investeringar eller etableringar.

Detta är tredje året i rad som Skellefteå är nominerat i tävlingen. För två år sedan uppmärksammades En Flotte och förra året var det arbetet med projektet ”Ge plats!” som gav en plats bland nomineringarna.

I år är det för arbetet med Northvoltetableringen som Skellefteå kommun, Skellefteå Kraft, näringsliv, universitet, länsföreträdare, invånare och föreningar är nominerade.

”I tuff konkurrens blev Skellefteå vald som huvudort för Europas största etablering av storskalig batterifabrik. Hårt jobb och lärdomar från tidigare etableringar tog Skellefteå från 1 av 12 till att bli 1 av 2 utvalda. Allt drevs av ett team av kommun, näringsliv, invånare och universitet. Effekten – 4000 nya arbetstillfällen, ett 20-tal nya etableringar relaterade till Northvolt, förbättrat företagsklimat och stolta invånare”, står det bland annat i nomineringen.

– Det är förstås jätteroligt att vårt arbete med Northvolt uppmärksammas, det var inte självklart att detta skulle bli platsen för Europas största batterifabrik men tack vare samarbetet lokalt likväl som regionalt och våra unika tillgångar föll valet på Skellefteå, säger Kristina Sundin Jonsson, kommunchef i Skellefteå kommun, i ett pressmeddelande.

Nu är det upp till folket att rösta fram vinnaren av tävlingen.

– Det är människorna som gör Skellefteå, så detta pris tillfaller alla Skellefteåbor. Nu hoppas vi bara på att folket röstar, säger Helena Renström, marknadschef, Skellefteå kommun.

Här finns mer information och länk till röstning: https://placebrander.se/finalister-placebrander-of-the-year-2018/

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons