Annons

I Skråmträsk finns en egen saloon – och countryfestival: ”Onödigt att den här logen inte användes till något”

NÖJE Det är inte många byar som har en egen saloon – men i Skråmträsk finns en byggnad som för tankarna till vilda västern.

Annons

När Mikael Lundgren gifte sig med sin fru 2012 städade de ur den över 100 år gamla logen på gården för att ha middag med familjen.

– Efter bröllopet kände vi att vi borde göra något mer med lokalen, så jag började att riva övervåningen för att få fram den härliga takhöjden, berättar Mikael.

Ett år senare var övervåningen borta, en ny takstol var på plats och två stående bjälkar hade tillkommit för att räta upp byggnaden. Invändigt hade den inretts med gamla prylar och en bar hade byggts i ena hörnet.

– Vi använde den till egna tillställningar och någon byafest, och sedan började folk fråga om det gick att hyra lokalen, säger Mikael som så småningom fick frågan från företag om att både använda lokalen och bistå med teambuilding-aktiviteter.

– När jag först fick frågan hade jag ingen möjlighet till det, men året efter bildade jag en enskild firma och tog fram ett paket med aktiviteter, mat och transportmöjligheter.

Hösten 2016 var de första företagen på plats.

– Det blev väldigt lyckat. Jag har över 30 års erfarenhet inom föreningslivet och har varit ledare på olika sätt i 20 år. Gruppdynamik och samarbeten är något som ligger mig varmt om hjärtat.

COUNTRYFESTIVAL
Numera har Mikael bildat aktiebolag och tar emot flera företag och privata grupper varje sommar. Förutom de bokningarna har han även skapat en egen countryfestival i Skråmträsk.

– Jag har några kompisar som spelar i ett countryband och idén föddes någon gång då vi pratade om att det vore helt perfekt att spela countrymusik här, berättar Mikael.

Biljetterna till förra årets upplaga sålde slut nästan omgående.

– Det blev succé med 200 personer på plats och väldigt bra stämning.

Den 12 juli i år är det dags igen. Denna gång kommer countrybanden Halm, Tennesee Road, Ben Carbine & The 18 Wheelers samt Le Chat Mort.

– Det är bland de bästa countrybanden som finns i Västerbotten och jag hoppas på samma lyckade arrangemang i år som förra året.

Mikael hoppas att festivalen ska bli en tradition.

– Så länge det fortsätter att vara uppskattat så kommer vi att köra vidare, säger han.Magnus  Lindkvist

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons