Annons

Tar esporten till ny nivå

Annons

Bild från förra årets Nordsken i Skellefteå.

NÖJE Nordsken arrangerar det hittills största esporteventet norr om Uppsala på årets festival.

Med hjälp av sponsorn Elgiganten tar Nordsken steget upp till proffsligan inom esport. Det finns nu en prispott för esport värd minst 160 000 kr och det utlovas en mäktig upplevelse, medryckande scenshower och massor av småtävlingar som involverar både esportare och besökare, skriver Nordsken i ett pressmeddelande.

– Vi är otroligt glada över att Elgiganten valt att samarbeta med oss. Det här är en stor dag för Nordsken och esport i Norra Sverige. Med Elgiganten i ryggen kommer vi att kunna lyfta helhetsupplevelsen till en nivå som vi aldrig ens vågat föreställa oss, säger Nordskens projektledare Johan Linder.

Just nu finns det en prispott på 110 000 kr i kontanter samt 50 000 kr i produkter men prispotten kan komma att utökas ytterligare då fler av Elgigantens varumärken kan komma att ansluta.

– Nordsken är ett unikt event som verkligen vågar utmana och som har haft en fantastisk utveckling under de senaste åren. Esporten behövde dock lyftas för att Nordsken skulle nå sin fulla potential. Gaming och esport är Elgigantens stora satsningsområde där vi ser att vi kan göra stor skillnad. Vi är otroligt peppade och tillsammans med våra leverantörer kommer vi att göra Nordsken till ett av de grymmaste esporteventet i Norden, säger Alexander Åberg, Gamingsansvarig på Elgiganten.

De stora turneringarna på Nordsken kommer att vara i Overwatch, CS:GO och Super Smash Bros.

– Vi har även en ambitiös plan för scen, rök, ljud och ljus som kommer tillföra en viktig dimension. Det ska inte bara vara en tävling om stora pengar utan det ska vara en fantastisk upplevelse som du måste vara där för att ta del av säger Johan Linder.

Nordsken arrangeras i år den 10-12 maj på Skellefteå Kraft Arena.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons