Annons

Finaler i e-sport på Nordsken

Annons

Bild från förra årets Nordsken.

NÖJE I mars startar landets första distriktsmästerskap i spelet “Overwatch” för unga mellan 13-19 år.

Initiativet till mästerskapet, som går under namnet Arctic Regionals, kommer från Sverok Västerbotten och Nordsken med mål att öka engagemanget och skapa en arena för ungdomar intresserade av e-sport.

– Detta är en otroligt evenemang för hela norden och jag hoppas alla tar vara på det. Arctic Regionals kommer skapa gemenskap, så dra med vänner. Turneringar ska inte skapa tanken att något lag är bättre än er utan gå in med ett engagemang och en obruten positiv tankegång så kan allt hända, säger Oskar Svanberg, Head of Digital Games and E-Sport på Nordsken 2018.

Arctic Regionals samarbetar med föreningen Female Legends för att öka antalet tjejer och icke-binära som deltar och är med i turneringen.

– Vi vill att alla arrangörer inom e-sport ska ta en titt på sitt arbete kring jämställdhet och inkludering och ser över hur de kan arbeta för att nå ut till tjejer och icke-binära, som är en minoritet på event som dessa. Därför är vi jätteglada att samarbeta med Nordsken och Arctic Regionals som valt att göra just detta och arbeta för förändring, säger Josefine Wallenå, Female Legends.

Turneringen pågår under två månader innan finalerna arrangeras på Nordsken den 10 maj.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons