Annons

Kända namn på festivalen

Annons

Dramatenskådespelaren Stina Ekblad berättar den gamla folksagan i samspel med en septett från Norrlandsoperans symfoniorkester.

NÖJE Årets program för Berättarfestivalen börjar ta form.

Robert Herrala är verksamhetschef på Nordiskt Berättarcentrum som är huvudarrangör av Berättarfestivalen. Han är mycket nöjd med det festivalprogram som nu börjar ta form:

– Vår hängivna festivalpublik är värda lite extra jubileumsglans. Därför känns det väldigt bra att kunna presentera den här föreställningen som kallats ”det bästa på svensk scen just nu”. Dessutom har vi i övrigt på gång ett utbud med både spets och bredd, det kan bli det bästa någonsin, säger han i ett pressmeddelande.

Bland annat kommer Uje Brandelius med sin musik- och berättarföreställning Spring, Uje, spring och Frida Selander med Om du går på känsla är du alltid i tid.

Spring Uje spring, av och med Uje Brandelius. Foto: Åse Bengtsson Helin

Norrlandsoperan gästar också Berättarfestivalen med Stravinskys musikteater Historien om en soldat där dramatenskådespelaren Stina Ekblad berättar den gamla folksagan i samspel med en septett från Norrlandsoperans symfoniorkester.

I pressmeddelandet lyfter även Robert Herrala fram Sara Ajnnak som är en av de nya unga samiska berättarna.

– Det är självklart att vi vill ge plats åt alla former av berättande som finns i vår region. Det är också intressant med Saras sätt att mixa olika uttrycksformer i föreställningen.

Berättarfestivalen genomförs 9-15 april och blir ett evenemang med mer än etthundra berättarupplevelser runt om i Skelleftebygden. En mängd arrangörer bidrar till programutbudet.

– Även om Nordiskt berättarcentrum nu tagit över som huvudarrangörer bygger vi vidare på den grundläggande idén om samverkan med det lokala och regionala kulturlivet för utveckla Berättarfestivalen och berättandet i allmänhet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons