Annons

Sunnanåcupen lockar många

Annons

Foto från förra årets upplaga av Sunnanåcupen.

NÖJE Trettondagshelgen kommer precis som tidigare år att bjuda på fartfylld futsal när Sunnanåcupen arrangeras för 35:e gången.

Sunnanåcupen har blivit en tradition i Skellefteå och 2018 kommer inte att bli något undantag. Den 3-6 januari arrangeras kommande upplaga.

– För första gången kommer den att pågå i fyra dagar. Det är ett resultat av att vi förra året flyttade cupen till Balderhallarna och då fick möjlighet att även erbjuda ungdomslag att vara med, säger Erik Altin som tillsammans med övriga delar av Sunnanås herrgrupp projektleder cupen.

Ungdomarna, födda 2003-2008, kommer att spela på onsdag och torsdag.

– Det blev verkligen jättelyckat när vi hade med ungdomslag förra året. Det är kul att vi nu kan utöka turneringen med en dag och välkomna ännu fler lag. Förra året var det 26 ungdomslag, om vi fyller alla klasser i år blir det 60, säger Erik.

Erik Altin är en av dem som jobbar med cupen.

På fredag och lördag är det sedan dags för den anrika seniorturneringen. Där samsas lag från olika divisioner med hemvändande spelare som passar på att delta under julledigheten.

– Cupen är verkligen charmig med många underhållande matcher. Det är inte alls ovanligt med skrällar där lag från division fyra och fem slår ut lag från division två och tre. Alla som ställer upp har en chans att vinna om de nyttjar sina styrkor, säger Erik.

Futsal, eller inomhusfotboll som det tidigare hette, är en snabbt växande sport – och det är dessutom riktigt roligt att titta på.

– Det bjuder på mycket teknik och fart i spelet med snabba omställningar. Det händer saker hela tiden, säger Erik.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons