Annons

Vill hitta oslipade diamanter

Annons

Christopher Lundström, Norrlands Bil. Foto: Pressbild

FÖRETAG Norrlands Bil kommer att erbjuda traineeplatser inom företaget som ett komplement till ordinarie rekrytering.

Det här är en möjlighet för företaget att attrahera och utveckla nya medarbetare, och samtidigt en chans för personer med rätt inställning att få en väg till ett yrke och en karriär, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Norrlands Bil Akademin ska vara en spännande väg att kunna få ett yrke och göra karriär, där vilja och intresse prioriteras före formell utbildning, säger Christopher Lundström, vd på Norrlands Bil.

Traineeprogrammet byggs utifrån den svenska referensramen för kvalifikationer vilken, enkelt beskrivet, innebär att den enskilde individens kunskaper valideras utifrån dess lärande i arbetslivet. Detta arbete gör Norrlands Bil i samarbete med Nordiskt Valideringsforum.

– Utbildning är inget självklart val för alla och vi vill med det här upplägget visa att det finns andra vägar för att komma in på arbetsmarknaden. Vi har genomfört liknande upplägg tidigare och fått det att fungera i en mindre omfattning, men på det här sättet blir det mer strukturerat, säger Christopher.

Christopher hoppas att det här ska kunna lösa en del av den matchningsproblematik som finns på arbetsmarknaden.

– Vi tror att det finns flera anställningsbara ambitiösa unga personer som inte väljer den traditionella vägen med utbildning i första hand, men som ändå skulle genomföra våra tjänster på ett strålande sätt och hjälpa oss i vår utveckling mot framtiden. Dessa oslipade diamanter vill vi hitta, säger han.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons