Annons

Lägenheter för ungdomar

Annons

Foto: Patrick Degerman

BOSTAD På tisdag släpps de 52 lägenheterna i Lilla Nipan. ”Det känns positivt att vi kan erbjuda nya lägenheter på bostadsmarknaden i framtidens Skellefteå”, säger Anna Ersson, marknadschef på Skebo.

Lilla Nipan består av två huskroppar belägna vid Parkbrons södra fäste.

– Läget är mycket tilltalande med närheten till älven, centrum och Campus, säger Anna Ersson i ett pressmeddelande.

Totalt blir det 52 nya lägenheter i Lilla Nipan, 26 lägenheter i vardera trevåningshus. Fördelningen av lägenheter blir 30 ettor på 28 kvadratmeter och 22 tvåor på 45 kvadratmeter.

– Vi upplever en stor efterfrågan på mindre lägenheter. Genom Lilla Nipan kan vi möta önskemål från både befintliga och blivande hyresgäster, säger Anna.

Foto: Patrick Degerman

Hälften av lägenheterna öronmärks som ungdomsbostäder för personer mellan 18 och 25 år.

– Ungdomar är en viktig målgrupp för oss. Här kan vi hjälpa unga som söker sitt första boende ut på bostadsmarknaden. Men alla ska känna sig välkomna i Lilla Nipan och vi ser framför oss blandade åldrar hos dem som kommer att flytta in i Lilla Nipan, säger Anna.

Möjligheten att boka lägenheter i Lilla Nipan öppnas på tisdag, samma dag som Skebo bjuder in till Öppet hus med visning av lägenhetstyperna. Lägenhetsbokningen är öppen i två veckor på Skebos hemsida och görs under ett nytt område, Centrum södra. Sedan fördelas lägenheterna utifrån köpoäng i Skebos bostadskö.

Inflyttning i Lilla Nipan sker till våren – den 1 april i ett hus och den 1 maj i det andra huset.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons