Annons

Händer i helgen 16-19/11

Annons

Nöjesfabriken spelar Alice i Underlandet på söndag.

NÖJE Livemusik, teater och nattklubbar. Här får du tips på vad som händer i Skellefteå den här helgen.

Torsdag 16/11 2017

Nordanåteatern: The Real Group uppträder i Skellefteå inför en slutsåld Nordanåteater. Med sig i bagaget tar de en nyutgiven CD, nyskrivna låtar och gamla favoriter. Om det dyker upp någon julsång återstår att se… är det verkligen jul nu igen…?

Fredag 17/11 2017

Västerbottensteatern: Lokalproducerad impro där UngHästen hyllar det närproducerade med en fullmatad föreställning. Den här gången är Mattias Wikström – lokal ljusfabrikör – inbjuden som gäst. En resa tur och retur, från hockeyrink till MC-klubb, påhittat i stunden av skickliga improvisatörer.

Nordanåteatern: Naturskildraren Martin Emtenäs och den legendariske musikern Stefan Sundström ger sig ut på årets yvigaste och grönaste turné. En föreställning om biologiskt mångfald – i mellanrummet mellan glitter och gråsuggor. Med stor erfarenheter av svensk natur och sin passion för djur undersöker Martin det unika med just er plats. Stefan Sundström väver in nyskrivna låtar om djur och natur. Föreställningen bygger också på insamlat material om er lokala miljö och lokala hjältar som brinner för att rädda den.

Verandan: Friday Live Night – en after work-inspirerad tillställning med underhållning. Ikväll Tomas Lidström.

Brygg CC: Nattklubb, ålder: 18+. Öppet 22.00-02.00.

Carl-Viktor: Kvällens trubadurer underhåller från 22.00. Öppet till 02.00.

Scandic, O’Learys, Bishops Arms, Bryggargatans Bar, New GR, och Old Williams håller också öppet.

Lördag 18/11 2017

Nordanåteatern: Astrid Lindgrens klassiska berättelse om Ronja Rövardotter och hennes upplevelser i Mattisskogen. Mattis, Lovis, Skalle-Per, Birk och alla andra rövare finns med. Föreställningen är lördag 18/11 kl. 16.00 – den föreställning som skulle ha varit på söndagen är inställd.

Västerbottensteatern: Håll i hatten – en fantasifull dansteaterföreställning för små och stora från 5 år. Det Skellefteåbaserade danskompaniet CeliDance undersöker hur enkel scenografi kan fungera som inspirationskälla till föränderliga, imaginära världar som ger liv till rörelserna.13.00 och 15.00.

Klubb V: Nattklubb, ålder: 20+. Öppet 22.00-02.00.

Brygg CC: Nattklubb, ålder: 27+. Öppet 22.00-02.00.

Carl-Viktor: Kvällens trubadurer underhåller från 22.00. Öppet till 02.00.

Scandic, O’Learys, Bishops Arms, Bryggargatans Bar, New GR och Old Williams håller också öppet.

Söndag 19/11 2017

Nöjesfabriken: Med sin alldeles egen tolkning av Lewis Carrols klassiska saga Alice i underlandet sätter nu Nöjesfabriken upp familjeföreställningen Underlandet på Fågelgatan 28 Skellefteå. Föreställning 14.00 denna söndag.

Museum Anna Norlander: Utställningen ”If I stay there will be double” har vernissage på MAN – Museum Anna Norlander. I utställningen presenteras verk av studenter från Konsthögskolan i Umeå. De arbeten som ställs ut berör den nutida konstnärsrollen och frågor kring identitet och identifikation. Utställningen undersöker relationer och mellanrum, dåtid, nutid och den samtid vi lever i.

Bishops Arms: Varje söndag fram till jul är det pubquiz, tillsammans med Quizmastern Patrik J. Quizet startar kl. 19.00.

 

För tips om utställningar och fler föreställningar – besök Visit Skellefteås kalender här »

Trevlig helg!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons