Annons

Öppnar restaurang i Umeå

Annons

Magnus Hallberg, Therese Stenberg och Niclas Hällgren öppnar Texas Longhorn Steakhouse i Umeå.

MAT Drygt ett år efter premiären av Texas Longhorn Steakhouse i Skellefteå tar de konceptet till Umeå. ”Vi kollar även på andra städer längs Norrlandskusten”, säger ägarna.

Den 5 oktober förra året öppnade Texas Longhorn Steakhouse i Skellefteå.

– Det har varit ett fantastiskt år. Mottagandet har varit enormt bra och vi ser att det är ett starkt koncept, säger Niclas Hällgren som tillsammans med Magnus Hallberg startade Skellefteårestaurangen.

Nu har de beslutat att öppna ytterligare en Texas Longhorn-restaurang. I Umeå, intill Köksbaren i bågenhuset, hoppas de slå upp portarna innan jul.

– Att expandera och öppna fler restauranger har funnits med i planen sedan starten. Nu börjar vi med Umeå, men vi kollar även på andra städer längs Norrlandskusten, säger Magnus.

Texas Longhorn har tidigare funnits i Umeå, men restaurangen som låg i köpcentret Avion, stängde 2016.

– Den restaurangen hade konceptet Burger & Deli. Den nya restaurangen vi öppnar nu kommer att vara det som vi kallar Texas Longhorn Steakhouse, vilket innebär en bredare meny med fler alternativ. Det, i kombination med läget, gör att vi tror på den här satsningen, säger Niclas.

Texas Longhorn Steakhouse har enligt ägarna främst fokus på kvalitativt kött.

– Men det finns även bra vegetariska och veganska alternativ, säger Magnus.

Här, i bågenhuset, mittemot tågstationen i centrala Umeå öppnar Texas Longhorn Steakhouse.

Med bland delägarna i Umeå-restaurangen kommer även Therese Stenberg att finnas. Hon kommer ursprungligen från Piteå med har bott i Umeå sedan 2002.

– Att ha en lokal förankring på orten är viktigt. Therese är en företagsam kvinna och det känns jättekul att ha med henne på tåget, säger Magnus.

Therese ser själv fram emot att öppna restaurangen.

– När erbjudandet dök upp var det inte så mycket att fundera på. Det här kommer att bli en spännande och rolig utmaning, säger hon.

 

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons