Annons

Stort intresse för fabriken

Annons

FÖRETAG Alla fick inte plats när Northvolt berättade mer om den tilltänkta batterifabriken som kan komma att byggas i Skellefteå.

På torsdagskvällen hade företaget Northvolt – som planerar att bygga en stor batterifabrik i antingen Skellefteå eller Västerås – bjudit in allmänheten i Skellefteå till ett samråd på Scandic Hotell.

Strax före klockan 18.00 hade 850 personer – som är gränsen för hur många som får vistas i lokalen – tagit sig till Scandic och ett antal nyfikna fick vända hemåt igen.

På scenen berättade Northvolts VD Peter Carlsson om hur efterfrågan på batterier väntas öka dramatiskt och att det gäller att vara tidigt ute som nykomling på marknaden. Han talade även gott om den gröna el som kan levereras i Skellefteå och flera andra fördelar med staden som lokaliseringsort.

Han visade även en skiss på hur en framtida fabrik skulle kunna se ut – och berömde i samma mening Martinsons träfabrik som han besökt i veckan.

I sin presentation visade han en bild på hur fabriken kan komma att se ut.

Efteråt var han nöjd med uppslutningen.

– Det är helt fantastiskt att vi fyller hela lokalen, det bådar gott. Jag hade väntat mig ett par hundra, inte att vi skulle måsta stänga dörrarna för att det var fullt vid 850, säger han till Megafonen.

Vad har du för känsla nu efteråt?

– Jag får en känsla av engagemang och att intresset för det vi gör är stort.

850 personer – vilket betyder fullsatt – fanns i lokalen för att lyssna och ställa frågor.

När Megafonen frågar Peter om han redan nu har någon favorit av städerna skruvar han på sig och ler.

– Haha, nej, det kan jag inte säga än…

Sista dagen för att skicka in synpunkter för miljöprövningen är den 6 oktober – och sedan väntas beslut i mitten av oktober om var fabriken hamnar.

– Nu ska vi invänta responsen från Skellefteå respektive Västerås och i mitten av oktober bestämmer vi oss, säger Peter.

Läs också: Northvolt på plats i Skellefteå

Läs också: ”Vi firar inte silver – vi vill vinna”

Läs också: Batterifabriken kan hamna i Skellefteå

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons