Annons

Mystik i by utanför Skellefteå

Annons

Foto: Arrangörsgruppen SkuggSagor

NÖJE I helgen samlas cirka 60 deltagare för att delta i lajv utanför Skellefteå.

I en medeltida by i skogarna innanför Drängsmark kommer cirka 60 personer i åldrar från 14 till 60 år att hålla till i helgen för att delta i ett lajv.

– Lajv är en slags improvisationsteater utan publik. Du själv skapar en karaktär och påverkar handlingen tillsammans med de andra lajvarna. Det är ett sätt att få spela någon annan och få uppleva äventyr i en miljö som du aldrig annars skulle ha fått, berättar Tinah Ekwall från arrangörsgruppen.

Deltagarna kommer dygnet runt att spela sina egenskrivna karaktärer, klä sig i fantasykläder, bo i medeltida tält och hus samt äta tidsenlig mat under hela helgen. Enligt Tinah kommer de som deltar få vara med om mystik, magi och skräck i en mörk fantasy-värld.

– Lajvare sysslar med lajv dels för gemenskapen, få umgås med nya och gamla vänner, uppleva och se saker som inte går i vår vanliga värld, att spela en annan person, spela teater, för att få äventyra actionfyllt eller för att ta det lugnt, säger hon.

För den som är nyfiken på att veta mer om detta lajv – som pågår från fredag till söndag – går det att läsa på den här hemsidan.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons