Annons

Jill Johnson otroligt spelsugen

Annons

Jill Johnsson tillsammans med bandet. Foto: Kristofer Sandberg

NÖJE Den 10 augusti intar Jill Johnson Nordanåparken för en utomhuskonsert med sitt band som hon spelat med i 10 år. “Konserten kommer att bli något utöver det vanliga”

I december meddelade Jill Johnson att hon skulle ta en time out i ett antal månader efter ett hektiskt 2016 med bland annat skivsläpp och inspelning av Så Mycket Bättre. I sommar ger hon sig dock ut på turné igen – och besöker bland annat Skellefteå.

– Jag är så otroligt spelsugen. Det är svårt att kliva av scenen en längre tid när man levt det liv som jag levt så pass länge. Jag längtar alltid tillbaka, berättar hon för Megafonen.

Sommarens turné består av endast tio konserter – varav den på Nordanå är en. En stor scen kommer att byggas upp där Trästockfestivalen brukar ha sin stora scen och publiken kommer att sitta på rader av stolar eller medhavda filtar i ett picknickområde.

– Platserna är väl utvalda. Jag vill att det ska vara mer som en konserthuskänsla utomhus än en arenaspelning. Det kommer att vara en dynamisk föreställning med ganska mycket rock och country, men även finstämda konserthuslåtar, säger hon.

Sommarturnén är en hyllning till de musiker som hon spelat med i över tio år, bestående av Göran Eriksson (kapellmästare), Johan Gullbo (keyboard), Roger Gustavsson (gitarr), Jonas Lidholm (trummor) och Patrik Hjerling (bas).

– Vi har gjort mycket tillsammans och det här är fem otroligt fina, sociala killar med stor generositet för varandra – både som vänner och musiker. Vi står fortfarande på tå för varandra och är lyhörda. Musiken blir väldigt levande då. Det är en klick av musikeliten vi har i Sverige och det är en förmån att få spela med så begåvade killar.

PERSONLIG KONSERT
Jill utlovar en personlig konsert och planerar att spela låtar från sin långa karriär.

– Jag tycker om när publiken får möta personen Jill och jag är ganska bjussig i mitt snack, men jag har även en stor kärlek till musiken och dynamiken. Jag vill visa på en bredd och att man kan få en väldigt avskalad konsertupplevelse som är skör samtidigt som man kan få gunga lite i någon härlig rocklåt, säger hon och fortsätter:

– Jag har även ringt runt och kollat så att man får spela mer än en och en halv timme. Ofta är tiden begränsad, men ibland när jag spelar får jag känslan av att publiken vill ha mer samtidigt som vi vill spela mer – så jag tror att det kommer att bli långa härliga konserter.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons