Annons

Ny konsertlokal för ungdomar

Annons

I Frälsningsarméns lokaler vid Kanalgatan ska Markus Nyström starta upp en ny verksamhet. Foto: Magnus Lindkvist

NÖJE  Frälsningsarmens lokaler i centrala Skellefteå har inte använts så mycket de senaste åren – men nu ska det bli ändring på det. Tillsammans med Frälsningsarmén ska Markus Nyström förvandlas stället till en kreativ konsertlokal för ungdomar.

Markus Nyström har de senaste åren arrangerat en rad välgörenhetskonserter varav Work Together på Balderhallen förra hösten är den senaste.

– Vi har bevisat att det går att göra mycket bra saker om man jobbar tillsammans, och under åren har det växt fram en dröm om att ha en egen lokal där vi kan engagera ungdomar i att jobba med liknande projekt, säger Markus till Megafonen och fortsätter:

– Jag har velat ha en lokal där vi kan repetera inför konserter – men också att det ska vara en plats där ungdomar kan umgås och lära sig mer om till exempel scenteknik, dans och marknadsföring.

För ungefär sex månader sedan gick han förbi Frälsningsarméns lokaler på Kanalgatan i Skellefteå och blev nyfiken på om den lokalen skulle kunna passa.

– Den ligger centralt och såg spännande ut så jag ringde och frågade om jag fick titta på lokalerna, säger Markus.

När han träffade Mathias Divert, kårledare och ansvarig för Frälsningsarméns arbete i Skellefteområdet, berättade han om sin vision – och istället för att få hyra lokalen blev han erbjuden en anställning för att driva det här projektet i Frälsningsarméns regi.

– Jag blev så klart positivt överraskad. Det här känns som en jättebra möjlighet, säger han.

Den 7 augusti började han sin anställning och redan i september hoppas de kunna öppna upp för ungdomar som vill vara med och arrangera konserter.

– Min vision är att skapa en plats där ungdomarna får trivas och bli sedda, men även att lära sig jobba tillsammans mot gemensamma mål. Dessutom kommer ungdomarna också att få möjlighet att delta i Life Classes, där man lär sig om sig själv och samtalar om det som sker runtomkring i världen, berättar Markus.

I lokalerna finns bland annat en samlingslokal som ska byggas om till konsertlokal och en lägenhet som ska bli ett ställe där ungdomar kan umgås.

– Det har inte varit så mycket verksamhet här den senaste tiden och det finns många saker som måste göras, men jag ser stor potential.

Framöver första steget att köpa in nödvändig utrustning för att kunna dra igång verksamheten – och sedan att planera en första konsert som ungdomar ska få vara med och arrangera.

– Pengarna som dras in kommer vid den första konserten att gå till utsatta i och runt Skellefteå genom Frälsingsarméns välkända julgryteinsamling. Det finns många här som behöver stöd och det känns bra att kunna vara med och bidra till detta samtidigt som ungdomar får något att sysselsätta sig med istället för att springa runt på stan, säger Markus.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons