Annons

Cavazza först ut på flotten

Annons

Sandro Cavazza är först ut på flotten i år. Foto: Pressbild/ Oscar Byström

NÖJE Sandro Cavazza har skrivit hits åt andra och bland annat sjungit på två av Aviciis låtar – men nu är det dags för hans egen solokarriär att ta plats. På tisdag är han årets första artist att inta En Flotte i Skellefteå. ”Vi är taggade till tänderna”, säger han.

Förra året gjorde En Flotte succé på Skellefteälven och lockade tusentals besökare. I år är eventet tillbaka och artisterna Sandro Cavazza (4 juli), Loreen (11 juli), Eric Gadd (18 juli) och Miss Li (25 juli). De tre sistnämnda är välkända namn för många svenskar, men Sandro Cavazza är det färre som hört talas om.

Sandro har jobbat som låtskrivare och skrivit hits åt en rad artister – men även sjungit på låtar som spelats miljontals gånger. Bland annat är han rösten på Aviciis superhits Sunset Jesus och Gonna Love Ya från 2015, samt Lost Frequencies låt Beautiful Life från 2016.

– Gonna Love Ya blev den sjätte mest spelade låten i Sverige året den kom ut och det är klart att folk fick upp ögonen för mig. Musikbranschen vill veta vem det är som sjunger och det är delvis därför jag sitter här idag, jag är tacksam för vad livet har givit, säger Sandro till Megafonen.

På låten Sunset Jesus blev Sandro förväxlad för att vara superstjärnan Gavin DeGraw av amerikanska Billboard.

– Då började Gavin följa mig på Instagram för att han undrade vem fan det är som sjunger. Det är ganska absurt, säger Sandro och skrattar.

Hur har det varit att sjunga på så stora låtar utan att synas med sitt namn?

– Jag har gått in i projekten som låtskrivare och jag känner inte att det har varit något problem att jag inte har synts. Jag har inte ett sådant ego att jag måste synas på all EDM-musik jag jobbat med.

HÄRLIGT PROJEKT
Nu har det dock blivit dags för hans egen musik att få ta plats. Tidigare i år släppte han sin första EP – och hans musikstil är inte något som kan liknas med EDM och house.

– Det är alltid svårt att sätta sin musik i ett fack, men det närmsta jag kan säga är att det är en typ av soul.

Den första tisdagen i juli kommer han till Skellefteå för att spela på En Flotte.

– Om man är taggad på att höra livemusik med ett band som bara vill ösa och slänga solon kring sig så ska man komma och lyssna. Vi är taggade till tänderna och kommer att spela lite blandat från det jag skrivit till andra, men även helt nytt material.

Han har aldrig varit längre norrut än Åre tidigare, men ser fram emot resan till Skellefteå.

– Hela den här grejen låter som ett härligt projekt och jag tycker att det låter helt fantastiskt att spela på Skellefteälven, säger han.

Lyssna på Sandro Cavazza här:

 

Artikeln publicerades ursprungligen i senaste Megafonentidningen – där du även hittar mängder med andra sommartips:

Klicka här för att läsa tidningen i helskärm.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons