Annons

Inriktar sig på fisk & skaldjur

Annons

Christian Eriksson-Mård har tagit över café-flotten vid Bryggarbacken och utvecklat konceptet.

MAT Café-flotten vid Bryggarbacken har fått nya ägare – och i år utvecklats till att även innefatta restaurangverksamhet som i första hand kommer att inrikta sig på fisk och skaldjur. “Vi tror stenhårt på miljön här nere vid älven”, säger Christian.

Christian Eriksson-Mård flyttade från Skellefteå 1999 och har sedan dess bott i Stockholm. Sedan en tid tillbaka har han och hans fru Lisa dock pratat om att flytta tillbaka till Skellefteå – och började då titta på olika verksamheter de skulle kunna driva.

– Vi längtade efter att ha ett större hus och ett lugnare liv än i Stockholm, och Skellefteå känns perfekt för det. Det är en liten stad men det händer mycket och det andas optimism här, säger Christian.

När de såg att café-flotten som förra året låg vid Bryggarbacken var till salu blev de intresserade.

– Vi såg stor potential i att utveckla det här konceptet. I många andra städer är flottar och båtar på älven nära stadskärnan populärt och det tror jag att det kan bli här också, säger han.

Trots att de bara sett flottarna på bilder bestämde de sig för att köpa verksamheten och flytta till Skellefteå.

– Vi tror stenhårt på miljön här nere vid älven och hoppas att våra flottar ska bli en extra pusselbit i utbudet som redan finns här, säger Christian.

SKALDJUR
Förra året bedrevs caféverksamhet på endast en flotte vid älven, men till i år har ännu en flotte anslutits för att ge plats för fler sittplatser och en inglasning. Cirka 50 sittande personer kommer att rymmas och ytterligare 50 kan stå vid de bardiskar som byggts längs flottens kanter.

– På dagtid bedrivs caféverksamhet och på aftonen blir det restaurang med mer loungestämning. Vi vill att det här ska bli ett ställe dit du kan gå för att ta en fika på dagtid, middag på kvällen eller bara för att mingla och dricka något gott i en fantastisk sommarmiljö, säger Christian.

Kajplatsen Restaurang & Café – som är det namn som verksamheten numera går under – kommer till stor del att inrikta sig på fisk och skaldjur.

– Det är något vi själva älskar och en inriktning vi tycker passar in väl i den trevliga miljön runt Älvbrinken. Det känns kul och inspirerande att jobba med färska råvaror.

ÖPPNAR 26 JUNI
Sedan isen släppte i början av maj har ett intensivt arbete pågått med att renovera de två flottarna. Invändigt har allt bytts ut och inrymmer numera ett kök, diskrum, serveringsdisk och en helt ny handikapptoalett.

– Det går inte att bromsa sig ur en stor satsning och vi gör allt ordentligt direkt. Nu hoppas vi bara på en lång och varm sommar, säger Christian.

Hur blir det med den verksamhet som de förra ägarna bedrev ute på ön Ytterholmen?

– Det finns planer som innefattar Ytterholmen, men det får stå åt sidan i sommar så att vi kan fokusera fullt ut på det här till att börja med.

Kajplatsen Restaurang & Café har premiär på måndag den 25 juni.

 

Artikeln publicerades ursprungligen
i nya numret av Megafonen:

Klicka här för att läsa tidningen i helskärm.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons