Annons

Bursiljum Folkpark prisades

Annons

Ingmar Wallén, The Boppers, Ulf Aspbäck, Bursiljum Folkpark och Matte Lagerwall, The Boppers, tillsammans med skulpturpriset av Ernst Billgren. Foto: Micael Engström

NÖJE Folkparken i Bursiljum är en av nio folkparker i Sverige som kultstämplas. ”Folkparker ger människor i alla åldrar chansen att upptäcka kultur”, säger Ulf Aspäck.

Nöjeshistorien i Bursiljums park är lång och tog sin början redan för 73 år sedan, 1944.

– Vi har eldsjälen Erik Björklund att tacka för att det blev en folkpark på 1940-talet. Parken byggdes helt utan lånade pengar. Till och med ABBA kom hit. Ännu större blev det när Boppers spelade midsommaren 1979, då kom 4.700 personer. Ett fantastiskt publikrekord som står sig än i dag, säger Ulf Aspbäck, representant från Folkparken i Bursiljum, i ett pressmeddelande.

Just The Boppers kommer även tillbaka i sommar med sin 40-årsshow den 14 juli.

– Guldåren från 80-talet har passerat, kan man få höra. Men det finns väldigt många lysande parker, som blommar år efter år. Ett fint exempel är Bursiljum, säger Boppers manager Mats Bokström.

Parken i Bursiljum – som på torsdagen blev kultstämlad och tilldelad ett skulpturpris av Ernst Billgren – håller också på att fräschas upp inför sommaren.

– Just nu arbetar vi på en bättre ljudkuliss i vår stora dansbana. Där har vi tillstånd för den ojämna publiksiffran 999 personer. Dessa 999 ska få ett ännu bättre ljud i år, säger Ulf och fortstätter:

– Vi satsar även på uppfräschade och utökade sittmöjligheter utomhus och kommer också prova med stolar och bord intill den stora dansbanan, för att se hur det tas emot.

Förutom The Boppers den 14 juli är bland annat midsommarafton 24/6 (dans till Thor Görans), 5/7 (dans till Shine), 19/7 (dans till Martinez) och 2/8 (dans till Date) datum att se fram emot i sommar.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons