Annons

Hiphop-akter till Trästock

Annons

Jireel, till vänster, och OG Otäck, till höger, är två av artisterna som presenterades idag. Foto: Pressbild

NÖJE Lokala och nationella akter presenterades på fredagen.

Fredagar har de senaste veckorna betytt artistsläpp för Trästockfestivalen – och fredag den 21 april är inget undantag. Idag presenterades tre hiphop-akter.

– Hiphop och rap när det är som bäst. Några av dem är lokala talanger från Skellefteå som förra året fyllde Campustältet. Den andra akten, några Umeåbaserade, nu mera Trästockkändisar. Och den tredje är från Rågsved med hits som spelat miljontals gånger på Spotify, skriver arrangören.

Den lokala akten de pratar om är nykomlingen OG Otäck spelade redan förra året på Trästockfestivalen, då tillsammans med vännerna i Gåskören. Med en rykande färsk EP i ryggen ställer han sig igen tillsammans med vännerna på scen.

Från Umeå kommer duon Trainspotters & chefen som på 7 år har Trainspotters släppt fyra plattor, spelat lite över hela världen och dessutom gjort massor av andra projekt i kreativa kollektivet Random Bastards

Artisten med miljontals spelningar på Spotify är Jireel som bland annat står bakom hitarna Cataleya och Snap.

– Vi ser framemot SJUKT mycket ös tillsammans med Jireel, Trainspotters & Chefen och OG Otäck + Gåskören, skriver arrangören.

Sedan tidigare är bland andra Thomas Stenström, Lisa Miskovsky, Säkert!, Linnea Henriksson, Julia Frej, Algesten, Johan Airijoki och Heavy Tiger bokade. Festivalen arrangeras den 21-22 juli på Nordanå.

Lyssna på Jireel här:

Lyssna på OG Otäck här:

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons