Annons

Skellefteås cityhandel i topp

Annons

SHOPPING Idag presenterade detaljhandelstidningen Market sin rapport om Sveriges köpcentrum – och där står Skellefteå centrum som klar vinnare i kategorin centrumhandel.

Rapporten tas fram av Market i samarbete med undersökningsföretaget GFK, som undersöker vad kunderna tycker om 321 handelsplatser från norr till söder. När kundernas betyg för centrumhandeln i Sverige vägts samman finns en tydlig vinnare; Skellefteå. I åtta av nio klasser har dessutom betygen höjts jämfört med föregående år. Det skriver Skellefteå kommun i ett pressmeddelande.

Kunderna ger Skellefteå centrum höga betyg för bland annat butiksutbudet, enkelheten att handla, trevlig atmosfär och inte minst för bra kundbemötande i butikerna.

– Jätteroligt, och ett kvitto på att vi har duktiga handlare i Skellefteå, säger Josefin Bennet Kjellsson centrumutvecklare på Visit Skellefteå.

I rapporten sticker Skellefteå centrum ut jämfört med andra stadskärnor på två punkter; kunderna ger högst betyg i hela landet för bra parkeringsmöjligheter och att man kan handla till bra pris. Bra parkeringsmöjligheter brukar annars vara synonymt med externhandel.

– Enkelheten att ta sig in till stadskärnan och vikten av goda parkeringsmöjligheter är mycket viktiga aspekter att ta med sig i den stadsomvandlingsprocess som nu sker, säger Maria Broman, VD för Visit Skellefteå.

Så här ser topplistan ut över Sveriges mest uppskattade cityhandel enligt den nya undersökningen:

1. Skellefteå centrum: 40,8
2. Kalmar centrum: 38,6
3. Lund centrum: 36,4
4. Örnsköldsvik centrum: 36,1
5. Umeå centrum: 36,1
6. Halmstad centrum: 35,7
7. Skövde centrum: 35,7
8. Visby centrum: 35,6
9. Karlstad centrum: 35,5
10. Östersund centrum: 35,4

Högsta möjliga betyg är 100. Källa: Sveriges köpcentrum 2017

 

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons