Annons

Familjemusikal till Skellefteå

Annons

NÖJE Familjeföreställningen Äventyret Alladin kommer till Skellefteå nästa år.

Aladdin är en komisk äventyrsmusikal för hela familjen med skådespelare från den svenska artisteliten, en stor ensemble, spektakulär iscensättning och nyskriven originalmusik. Det skriver producenten Dröse & Norberg – som även ligger bakom tidigare succéer som Snövit The Musical och Trollkarlen från Oz – på sin hemsida.

I huvudrollerna ser vi stjärnor som Markoolio, Claes Malmberg, Kim Sulocki, Charlie Grönvall och Renaida Braun.

– Det ska bli tokroligt att vara med i Aladdin, säger Marko Lehtosalo, som gestaltar den hemska och baksluge magikern El Zallham, och fortsätter:

– Jag har tidigare arbetat med Dröse & Norberg i föreställningen Trollkarlen från Oz. Jag tycker att de är väldigt bra på att ta gamla sagor och modernisera dem, få sagorna att vara aktuella och lite busroliga. Det är nog därför som jag tackade ja till att vara med i Äventyret Aladdin.

Musikaldebuterande Charlie Grönvall och Renaida Braun spelar Aladdin och prinsessan Safa.

– Jag har alltid älskat musikaler och sagan Aladdin har något väldigt speciellt. Att få göra en av huvudrollerna känns helt fantastiskt, säger Charlie.

– Jag är med i Äventyret Aladdin eftersom jag älskar att sjunga och dansa, säger Renaida.

Markolio utlovar något utöver det vanliga.

– Det är ett bra gäng och en rolig historia och så är det kul för mig att få spela så där otroligt ond och grym (fniss). Jag får ofta spela ganska roliga och galna roller så det ska bli kul att få visa den ”mörka” Markoolio också. Jag lovar att Äventyret Aladdin kommer bli en upplevelse som ni aldrig tidigare sett.

Den 26 december är det världspremiär för musikalen Äventyret Aladdin i Stockholm och den 16 februari 2018 kommer de till Skellefteå Kraft Arena.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons