Annons

Skellefteåbo på pallplats

Annons

Sofia Notstrand Johansson, Jens Hedström och Patrik Johansson – alla tävlandes för Team Athletic Store Skellefteå – deltog i helgens tävlingar. Foto: Privat.

HÄLSA I helgen tävlade tre personer från Skellefteå i fitnesstävlingen Better Bodies Challenge i Stockholm.

Bäst gick det för Sofia Notstrand Johansson, Team Athletic Store, som tävlade i Bodyfitness -163 cm där hon kom på tredje plats.

– Det känns grymt! Mitt startfält var tufft med många bra fysiker att jämföras med så jag är riktigt nöjd med min insats, säger hon till Megafonen.

Body fitness är en bedömningssport inom fitness där utövaren ska visa upp en snygg, symmetrisk och genomtränad fysik, med en sund hårdhet.

– Förberedelserna har varit långa. Inför tävlingen har jag dietat kontrollerat i fyra månader, en lång strukturerad diet för att orka träna samt behålla muskelmassa. Samtidigt har jag tränat som vanligt sex dagar i veckan, plus konditionsträning.

Vad är det som är så kul med att tävla inom fitness?

– Fitness är en sport som innehåller allt från planerad träning och kost till de sista förberedelserna inför tävlingen. Det är ett sätt att ta den vanliga gymträningen till en högre nivå där fysiken inte bara jämförs med dig själv, utan även med andra. Det sporrar mig att prestera på topp, säger hon.

Efter tävlingen väntar en god middag innan hon siktar vidare på nästa tävling Tyngre Classic V som genomförs 15-16 april.

– En utvärdering av dagens prestation ska göras, och sedan ska jag försöka justera min fysik till det bättre innan jag kliver upp på scenen i Solna.

Jens Hedström, som tävlade i Mens Physique -182 cm, hamnade på sjunde plats och Patrik Johansson, tävlande i Mens Physique -178 cm, hamnade också utanför pallen.

– Det har varit en tuff och hård resa men samtidigt kul, skriver Patrik Johansson på Instagram.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons