Annons

Ny scen ska lyfta kulturlivet

Annons

Anders Svedjevik, ABF, och Thord Berglund, Kulturföreningen Mullberget, var med när scenen monterades upp på prov i ett snöigt Skellefteå på torsdagsförmiddagen.

NÖJE En professionell mobil scen har köpts in av nybildade IQ-event.

IQ-Event är en del av IQ individuell kompetensutveckling AB och ägs av ABF Skellefteå. Tillsammans med Kulturföreningen Mullberget har de nu köpt in en mobil scen som kommer att kunna användas till evenemang i hela Skellefteå kommun.

– Vi vill stödja kulturen i Skellefteå och med den här scenen kommer vi att kunna möjliggöra för fler event – allt från musik och teater till föreläsningar och andra tillställningar, säger Anders Svedjevik, ordförande i ABF Skellefteå.

Den nya scenen levererades till Skellefteå natten mot torsdag och på grusplanen utanför Folkparken ställdes den upp provisoriskt för att säkerställa att scenen var komplett.

– När vi lärt oss hur den monteras ska det gå att ställa upp den på 30 minuter om man är två personer som hjälps åt. Det gör att den kan användas i stan på förmiddagen och i till exempel Kåge på kvällen samma dag. Det här ger stora möjligheter för att förbättra olika event, säger Anders.

Scenen har 45 kvadratmeter stor scenyta när den är monterad och i taket kan totalt 1,6 ton ljud och ljus hängas – 300 kg i fram och bakkant plus 1000 kg i mitten. Medföljer gör även ett mixertält och en handikappramp.

– Det här är en komplett professionell scen. Den fraktas och riggas av oss, säger Anders.

Så här ser scenen ut när den är monterad. Skiss: iq-event.se

Scenen går att komplettera med ljud, ljus samt ljudtekniker som sköts av kulturföreningen Mullberget.

I första hand kommer scenen att nyttjas av föreningar som får använda den gratis, men även företag är välkomna att hyra den.

– För föreningar kommer vi inte att ta ut någon hyra för själva scenen men det kan tillkomma kostnader för att frakta den, säger Anders.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons