Annons
Darling Dorotea, pressbilder

Händer i helgen 2-5/3

Annons

Darling Dorotea har premiär i helgen. Foto: Patrick Degerman

NÖJE Artist gästar Verandan, dansföreställning på Nordanå och urpremiär på Västerbottensteatern. Här får du tips på vad som händer i Skellefteå den här helgen.

Torsdag 2/3

Nordanåteatern: Det är dags att rikta strålkastarljuset mot könsorganet när teatern UNDER (är jag) BAR sätts upp i Skellefteå på torsdagskvällen. Glömda ängsmarker och minerad terräng kartläggs i en bejublad teaterföreställning om vaginan. Tillsammans med experter och entusiaster bjuds publiken in till fältstudier i de nedre regionerna. Föreställningen startar 19.00 på Nordanåteatern.

 

Fredag 3/3

Västerbottensteatern: Improsoppa med UngHästen där vad som helst kan hända! Startar 12.00 på Västerbottensteatern.

Verandan: Friday Live Night – en after work-inspirerad tillställning – fortsätter. Thomas Lidström gästar med ett klassiskt musikquiz.

Brygg: Nattklubb #Fredagsbrygg 18+ där det firas att det är mindre än 100 dagar kvar till studenten. Öppet 22.00-02.00.

Carl-Viktor: Kvällens trubadurer underhåller från 22.00. Öppet till 02.00.

O’Learys, Tacobar, Bishops Arms, Bryggargatans Bar, New GR, och Old Williams håller också öppet.

 

Lördag 4/3

Verandan: Hoffmaestro-medlemmen Kaliffa Karlsson som de senaste åren gjort stort avtryck på den svenska hiphop- och reggaescenen kommer till Skellefteå den här kvällen. Nattklubb 20+. Öppet 22.00-02.00.

Västerbottensteatern: Vad skulle hända om Norrland bröt sig loss från resten av Sverige? Den tanken prövar Västerbottensteatern i den nyskrivna pjäsen Darling Dorotea, inspirerad av västerbottningars egna ord och tankar, som har premiär den här lördagen. Premiär 15.00 på Västerbottensteatern.

Nordanå: LikaOlika – av och med AKDANS & Mikael Ståhl. En dansföreställning om relationer och möten. För barn och vuxna från 3 år. Kl 13.00 på Nordanå.

Brygg: Nattklubb #Lördagsbrygg 20+, 22.00-02.00.

Carl-Viktor: Kvällens trubadurer underhåller från 22.00. Öppet till 02.00.

O’Learys, Tacobar, Bishops Arms, Bryggargatans Bar, New GR, och Old Williams håller också öppet.

 

Söndag 5/3

Skellefteå Konsthall, Nordanå: Skellefteå Konsthall inleder det nya året med att visa Sveriges centralgestalter inom gatukonst, Akay och Kp. De båda har ett förflutet i graffitin men började i mitten på 90-talet att experimentera med nya metoder att använda det offentliga rummet som en arena för sina projekt. På söndagen öppnas deras utställning med vernissage 13.00.

 

För tips om utställningar – besök Visit Skellefteås kalender här »

Trevlig helg!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons