Annons

Ny internationell destination

Annons

Flygplan resaSnart finns ännu fler destinationer att åka till från Skellefteå. Foto: Arkivbild

RESA På en presskonferens på onsdagsförmiddagen presenterades en ny internationell flygdestination för både utgående och inkommande resor till Skellefteå.

Den nya sträckan som kommer att trafikeras är mellan Skellefteå Airport och Amsterdam, Holland. För trafiken står den nya aktören GoTo Nordics som är en aktör som specialiserat sig på paketering och koordinering av resor till Skandinavien.

– Vi är jätteglada över denna etablering och detta samarbete. Det finns en stor efterfrågan på resor från Holland till norra Sverige och dessutom är Amsterdam en fantastisk stad att besöka för oss norrlänningar, säger Robert Lindberg, VD på Skellefteå Airport.

Möjligheten att resa till och från Amsterdam kommer att finnas mellan den 1 och 29 juni 2017. Flygen kommer att avgå på måndagar och torsdagar.

Satsningen är ett resultat av nära samarbete mellan Skellefteå Airport, Visit Skellefteå, Region Västerbotten Turism och Swedish Lapland Visitors Board. Antalet avgångar ska successivt utökas under fem år och samarbetet med GoTo Nordics öppnar även för andra säsonger och destinationer.

– Lappland är ett starkt varumärke ute i Europa men hur bra turistattraktioner vi än har spelar det ingen roll om det inte går att ta sig hit på ett enkelt sätt. De här flygen är en stor möjlighet och Skellefteå Airport blir en port till Lappland, säger Ulf Figaro på Region Västerbotten Turism.

Totalt kommer åtta avgångar – som redan nu är bokningsbara – att gå från Skellefteå till Amsterdam. Sex direktflyg och två via Kalmar, vilket innebär att det även kommer att finnas direktflyg till Kalmar från Skellefteå under juni. Flygen kommer att genomföras i flygplan av modell Airbus 320 och totalt rymmer de åtta avgångarna 1440 flygstolar.

– Vi kommer att arbeta tillsammans för att på bästa sätt tillvarata den ökade inströmningen av internationella besökare, säger Erica Mattson, Swedish Lapland Visitors Boars.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons