Annons

Nominerade till Alvargalan

Annons

Alvargalan 2015Foto: Arkivbild

FÖRETAG Ytterligare nomineringar till Alvargalan 2017 släpptes under måndagen.

I slutet av förra veckan släpptes först vilka som nominerats till Alvargalan i kategorierna Årets småföretag, Årets nykomling, Årets hållbara företag och Årets startup på torsdagen, och i kategorierna Årets varumärke och Årets handelsföretag på fredagen.

På måndagen fortsatte nomineringar att presenteras enligt följande:

Årets Företag

(Delas ut tillsammans med Skellefteå kommun)

Collage Arkitekter
Ett nygammalt företag som etablerat sig med flera unga kreativa medarbetare. I arbetet med att skapa Skellefteås nya mötesplats för startups, The Great Northern, har de lyckats bevara den unika 50-talsmiljön och samtidigt med bravur låtit den smälta samman med den nya digitala världen.

Datapolarna
Som marknadsledande i Sverige på sågverkslogistik är Datapolarna ett respekterat namn i hela branschen och en god ambassadör för Skellefteå. Med en omtalad förmåga att utveckla unika produkter i nära samarbete med en rad olika industrier är det bara att konstatera: Alla borde ha en datapolare!

Norrsten
Ett framgångsrikt familjeföretag som utan grus i maskineriet genomfört ett lyckat generationsskifte och banar ny väg i en marknad under förändring. Som grundare till ett nytt rikstäckande samarbete för stenhuggare ser Burträsk tyngsta företag dessutom till att stärka branschen.

Årets Unga Entreprenör

(Delas ut tillsammans med Ung Företagsamhet och Sammes Stiftelse)

Magnus Lindkvist, Megafonen Skellefteå
Att våga lansera en tryckt gratistidning i en digital värld är modigt. Megafonen lyfter lokala nyheter och försöker göra Skellefteå mer levande genom att belysa nöjeslivet i staden. En positiv tidning där annonsörerna står på kö för att få synas. Magnus är en skicklig och driven entreprenör som verkligen är en drivkraft i att få 80.000 invånare år 2030.

Fannie Svärd, Hairstyle Skellefteå
I en frisörtät stad som Skellefteå vågade Fannie som nyexaminerad frisör öppna salong i Citykompaniet. Idag har HairStyle åtta anställda, ny lokal och marknadsföring där de anställdas ansikten prytt stadens lokalbussar. Att gå från en frisörsalong till en skönhetssalong kräver mod och satsning, något som denna entreprenör har förstått.

Kevin Forss Nordlund, Noted Media
Redan efter gymnasiet vågade Kevin satsa på en karriär som egenföretagare och hans sajt Uppskattat.se har sedan dess växt ordentligt. Nu är det fler än en miljon individuella besökare som klickar sig in på sidan varje dag. Nyligen tilldelades Kevin utmärkelsen Årets Nyföretagare i Sverige 2016. Mycket imponerande, och resan har väl bara börjat?

 

Årets tjänsteföretag

(Delas ut tillsammans med Region Västerbotten)

FSG Sverige
Miljöteknikföretag inom fukt och sanering med mycket goda resultat på omsättningsutveckling, soliditet och med mycket stark likviditet. De har dessutom fördubblat antalet anställda under de senaste två åren.

For Events AB
Under sommaren 2016 bjöd tjänsteföretaget For Events hela Skellefteå på fyra oförglömliga tisdagskvällar vid och på älven med varumärket EN FLOTTE.

Gunnar och Gunnar Bygg
Med sin slogan ”ett välbyggt byggföretag” visar Gunnar och Gunnar i Bodbysund som står bakom det imponerande landsbygdsföretaget på en verksamhet med hög servicekänsla och ett kraftigt ökat resultat.

 

Årets tillväxtraket

(Delas ut tillsammans med PwC i Skellefteå)

Lappvattnets Snickeri
Med lång hantverkstradition och stor yrkesstolthet tillverkar Lappvattnets Snickeri kök och specialinredningar av högsta kvalitet. Prestigeleveranser till bland annat Grand Hotell och exklusiva bostadsrätter har bidragit till att etablerat varumärket som ett nationellt premiumval.

MIO Skellefteå
Ett lokalt välkänt företag som genomfört ett framgångsrikt ägarskifte under senare år. Med MIO som ett starkt varumärke i ryggen har ägarna med nya krafter och aktiv affärsutveckling förbättrat verksamheten ytterligare.

Scandinavian Terrain Vehicles
Ett i Skellefteå verksamt företag som genom aktiv affärsutveckling konverterat en tynande försvarsindustri till ett företag som utvecklar och säljer banddrivna terängfordon till miljö- och energibranschen på en global marknad. Såväl på Grönland som Sydpolen utforskas med STV- vagnar. Omsättningen har mer än tredubblats på tre år. En riktigt tillväxtraket.

 

Läs också: Första nomineringarna till Alvargalan

Läs också: Fler nomineringar till Alvargalan

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons