Annons

UngHästen till riksdagen igen

Annons

Det blir sakta bättre. Foto: Sofia LindblomFoto: Sofia Lindblom

NÖJE Västerbottensteaterns ungdomsavdelning UngHästen har än en gång blivit inbjudna att spela teater i Sveriges riksdag.

Förra gången UngHästen gästade riksdagen visades föreställningen Xenofoben som handlade om rasism. Denna gång är temat självmord. Pjäsen heter Det blir sakta bättre och ska spelas i Andrakammarsalen den 22 november.

– Det känns väldigt inspirerande och viktigt att åka tillbaka till riksdagen och visa hur vi arbetar kring temat självmord för unga tjejer och killar i årskurs 7. Detta är ett ämne som är oerhört jobbigt och svårt att prata om, men vi måste våga prata om det! Självmord är i dag den vanligaste dödsorsaken bland 15-24 åringar, säger UngHästens verksamhetschef Malin Lundqvist i ett pressmeddelande.

Det blir sakta bättre är en monolog där Sarah Appelberg gestaltar en ung tjejs tankar och funderingar på livet. Efter föreställningen följer ett eftersamtal om hur det går att arbeta med teater som verktyg för att nå unga med psykisk ohälsa och om vad politiken kan göra.

UngHästen har bjudits in av Miljöpartiet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons