Annons

Julmagi för hela familjen

Annons

en-julsagaFoto: Patrick Degerman

NÖJE Redan innan premiären så är över 80% av biljetterna sålda till samtliga föreställningar.

Årets julteater på Västerbottensteatern, som har premiär på lördag, är en riktig klassiker för hela familjen. Redan innan premiären så är över 80% av biljetterna till samtliga föreställningar sålda. Detta bådar för en riktig julsuccé.

Charles Dickens världsberömda julskröna från 1843 är en av vår tids mest älskade julklassiker. Den handlar om hur den elaka, snåla och vresige Ebenezer Scrooge vid juletid blir hemsökt av sin sedan länge döde kompanjon som kommit för att varna honom – om du inte förändrar ditt liv så kommer du plågas i evighet. Han får besöka av tre andar som visar honom hur det var förut, hur det är nu och hur det kommer att se ut om han inte förändras. Allt som sker denna julnatt får honom att förändras och bli hjälpsam och givmild.

En julsaga – eller A Christmas Carol som den heter på engelska – har på något sätt blivit en symbol för vad julen egentligen handlar om – givmildhet, vänlighet, vänskap och familj. Denna familjeföreställning kommer att bjuda er på sprudlande skratt, livlig lek, och klassiska engelska carols vid koldoftande eldfat. Men också spänningsfylld nyskriven musik, spökerier och teatermagi som för en stund får oss att glömma julstressen. För vi kan redan nu lova en uppsättning utöver det vanliga och som inte kommer att lämna någon oberörd. Så välkomna in i det myllrande folklivet i det viktorianska London på Västerbottensteatern! Det är folkligt, lekfullt och spännande – precis så barnsligt magiskt som vi alla önskar att en riktig jul ska vara.

Här köper du biljetter till föreställningarna.

 

Medverkande i årets föreställning:

Författare: Charles Dickens
Regissör: Bobo Lundén
Scenografi och Kostym: Helena Weegar
Musik: Cay Nyqvist
Mask: Helena Andersson
Ljusdesign: Erik Nordlander, Nordlander Produktion
Ljuddesign: Arnaud Spicq
Medverkande: Sarah Appelberg, Gunnar Eklund, Göran Hansson, Karin Häggmark, Peter Jankert, Ghailan Al-Khalaf, Mattias Kågström, Niklas Larsson Lirell, Anna Söderling, Jonas Åberg samt lärare och elever från estetiska programmet inriktning teater på Anderstorpsgymnasiet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons