Annons

Nu har de tagit examen

Annons

No Plan B SkellefteåHanna Westerlund, Johanna Hedlund, Erik Svärd, Sebastian Sommerich, Samuel Wahlberg och Ayad Abid Ali.

FÖRETAG I torsdags blev den första kullen på entreprenörskolan No Plan B utexaminerade och nu väntar nya utmaningar för eleverna.

I höstar började den första klassen på entreprenörskolan No Plan B i Skellefteå. Där har de utbildats genom praktik och teori i över 50 timmar i veckan.

– Året har vart fantastiskt roligt och utvecklande. Vi har fått träffa otroligt mycket folk och ständigt fått utmana oss själva, berättar Hanna Westerlund som varit en av eleverna.

I torsdags tog de examen och nu väntar en vardag utanför skolan.

– Året har gått väldigt snabbt och söndagen var första dagen vi inte var på skolan, så än har jag inte hunnit känna efter hur det känns. Det blir spännande nu när vi ska ut i ”verkligheten”. Det ska blir roligt men jag kommer så klart att sakna alla människor vi haft runt oss dagligen, säger hon.

Redan sedan starten har det varit uttalat att eleverna tävlat om delägarskap i företag som skolan äger genom att samla poäng via prov, uppdrag och praktik. Upplägget var att de två elever med flest poäng erbjudas 5% delägarskap i något av de fyra företag som skolan i dagsläget äger – med ett mål att inom fem år äga mer än 50% om företaget växer och går med vinst.

– Men som det ser ut är alla som gått No Plan B vinnare, säger Hanna.

Enligt henne ska alla i klassen jobba vidare inom de företag som skolan äger på ett eller annat sätt.

– Alla processer är inte klara men jag kan avslöja att Johanna kommer att vara på Kemtvätten, jag på Kåge Tunnbröd och Samuel på Becur.

Läs även: De tävlar om att få ett företag

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons