Annons

De intar Cirkus i Stockholm

Annons

A Tribute To The Last Waltz

MUSIK De har spelat inför fulla hus i Skellefteå, Stockholm och Göteborg – och vänder nu åter till huvudstaden för att göra den största konserten hittills.

A Tribute To The Last Waltz sattes ursprungligen upp i Skellefteå 2011 med lokala musiker och sångare. Sedan dess har det valsats vidare längs Norrlandskusten, men också i Stockholm med två utsålda föreställningar på Södra Teatern i fjol, och i Göteborg där två konserter spelades för fulla hus på Stora Teatern i vintras.

Konserten på Cirkus blir den största sett till antal medverkande artister. Utöver grundbandet med ett tjugotal Skellefteåmusiker har ett gäng The Band-fans från landet i övrigt plockats in.

– Vi jobbar på att kunna bekräfta fler namn inom kort, men det är redan nu ett urstarkt startfält. Det känns fantastiskt att ha med en världsartist som Nina Persson, men också en indiehjälte som Pär Wiksten, en punkrockare som Kent Norberg och en proggräv som Bengan Blomgren. Han har förresten uppträtt med det riktiga The Band, säger Thomas Lindgren i ett pressmeddelande.

A Tribute To The Last Waltz är en hyllning till The Bands legendariska avskedskonsert ”The Last Waltz” från 1976.

– Det är en fantastisk låtskatt som spänner över många genres. The Band är i grunden ett rockband med starka drag av country och folkmusik, men de avverkade det mesta inom amerikansk musikhistoria, säger Thomas Lindgren.

Konserten leds av programledaren Micke Leijnegard som utöver konferencierskapet bidrar med några sånginsatser.

– Micke är en gammal Skellefteåbo med ett stort musikhjärta. Så det är klart att han ska vara med. Det blir ju inte sämre av att han är en bra programledare. Men det få vet är att också är en vass sångare, säger Thomas Lindgren.

Spelningen på Cirkus i Stockholm är den 28 november.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons