Annons

Hilda Hellers nya musikvideo

Annons

Hilda Heller. Foto: Jonathan_12feb-33106Artisten Hilda Heller från Skellefteå har släppt sin första musikvideo. Foto: Alexander Lindström

MUSIK Hilda Heller, född och uppvuxen i Skellefteå, släpper sin första musikvideo.

Hilda Heller, eller Hilda Karlsson som hon egentligen heter, är född och uppvuxen i Skellefteå och nu släpper hon en musikvideo till låten Lullaby.

– Jag är så glad över att få släppa en musikvideo då jag älskar det visuella och tänker väldigt mycket i bilder när jag skriver låtar, berättar hon för Megafonen.

Det är Jakob Arevärn som står för produktionen och enligt Hilda har han lyckats förmedla känslan av sorg, kärlek och trygghet på ett otroligt intimt och subtilt sätt.

– Han använde sig av sprucket glas i olika former för att fånga skevheten och skapa ett levande ljusspel, ett genidrag i min mening. Inramningen med det böljande havet som sedan lugnar sig är så vackert och passande då just havet är mitt så kallade ”Happy Place”. Jag är otroligt stolt över videon och glad över att få dela den med alla!

Hildas berättar att hennes musik är mörk och skev, men samtidigt som en trygg och varm famn. Lullaby är inget undantag.

– Som titeln indikerar är det en vaggvisa, en sådan vaggvisa som man sjunger till någon man älskar efter att den har varit med om något fruktansvärt. Den är skriven till mina framtida barn men även till mig själv och till alla andra som ibland kan behöva tröst, säger hon.

Lullaby och fyra andra låtar kommer släppas som en EP med namnet Rubies in the Dust på Spotify och iTunes den 24 mars.

– Generellt kommer min nya EP vara lite mjukare, mer intim och vi har använt mycket stråk. Men jag är fortfarande starkt inspirerad av Tom Waits senaste alster så lite crazyness finns så klart kvar.

Förutom den nya EP:n har Hilda en del andra saker på gång.

– Den 28 mars kan ni höra mig spela live i P4 Västerbotten och så har jag fått den stora äran att spela på Umeå Open den 8 april.

Se musikvideon nedan:

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons